Moskenes støtter ekstremsportsarrangør

NEI: Vestvågøy avslo søknaden til The Arctic Triple

NEI: Vestvågøy avslo søknaden til The Arctic Triple Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bare Moskenes i vest gir The Arctic Triple pengestøtte.

DEL

Organisasjonen The Arctic Triple er plassert i Svolvær og arrangerer Lofoten Ultra Trail, Lofoten Skimo og Lofoten Triathlon. Målet er å gjøre arrangementet til et internasjonal merkevare.

– Gjennom strategisk og godt markedsarbeid vil organisasjonen The Arctic Triple gjøre den arktiske regionen og Nord-Norge kjent innenfor et nytt og betalingsdyktig marked, heter det i søknaden.

Markedsutviklingsprosjektet er organisert som et bedriftsnettverk der Thon Hotell Lofoten, Scandic Svolvær og The Arctic Triple er partnere. Prosjektet er kostnadsberegnet til tre millioner kroner. Målet er å få inn 400.000 kroner fra Lofot-kommunene.

Men responsen er heller laber. Vestvågøy mener den regionale profilen mangler, og avslo. Også Flakstad sa nei. Moskenes går derimot inn med 25.000 kroner siden kommunen er start for Lofoten Ultra Trail.

– Det forutsettes at næringslivet i Moskenes involveres på en positiv måte i planlegging og gjennomføring av arrangementene, heter det i vedtaket som også forutsetter minimal slitasje på naturen. Kommunen krever også at arrangørene dokumenterer at søppel handteres på en god måte før tilskuddet blir utbetalt.

Formannskapet i Moskenes var imidlertid delt. Bjørn Hugo Bendiksen (Moskenes Fellesliste) foreslo å si nei fordi the Arctic Triple ikke er lokalisert i Moskenes, og at arrangementet ikke tilfredsstiller krav for å få støtte fra næringsfondet.

Artikkeltags