Disse karene har yppet på seg Olaf Tufte

Klare: Onsdag morgen rundt klokken 7 var Anders Jørgensen og Kristian Nashoug på flyplassen i Svolvær, og klare for å sette snuten sørover og mot Expedition Amundsen. Alle foto: Privat

Klare: Onsdag morgen rundt klokken 7 var Anders Jørgensen og Kristian Nashoug på flyplassen i Svolvær, og klare for å sette snuten sørover og mot Expedition Amundsen. Alle foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Nashoug og Jørgensen setter kurs mot Hardangervidda og Expedition Amundsen.

DEL

Onsdag morgen var pulkene pakket, og klokken 07.40 satte Kristian Nashoug og Anders Jørgensen seg på flyet sørover. Torsdag klokken 13.00 starter Expedition Amundsen hvor Team Arctic Triple skal delta.

– Vi har aldri vært med på dette før, men vi er glad i utfordringer og liker å pine oss selv, ler Nashoug over telefonen tirsdag kveld mens han pakker pulken.

Sammen med Jørgensen skal han promotere The Arctic Triple, knytte kontakter og lære av andre arrangementer.

«In it to win it»

Forrige helg var Nashoug og Jørgensen på treningstur i marka utenfor Melbu.

– På en slik tur er det viktig å være effektiv, ha gode rutiner på teltoppsett og på utstyr. Det fikk vi testet i helga, og fant ut av en del ting vi kan gjøre annerledes. Nå er vi mye bedre skodd, sier Nashoug.

Gutta er med andre ord klare for Expedition Amundsen, men om de har vinnersjanser er Nashoug noe usikker på.

– Vi bruker å si at vi er «In it to win it», men med et glimt i øyet, ler han, og legger til;

– Nei da, vi er realistiske. Vi vet at vi ikke vinner, men vi skal gjøre vårt beste. Vi skal ha en helt fantastisk tur, og sørge for å promotere både Lofoten og The Arctic Triple.

Ryktene om at konkurrentene har tenkt å spise OL-mester Olaf Tufte til frokost, har nådd mannen som kommenterer utspillet slik på Instagram-kontoen til @xtremeidfjord: (Leser du på mobil og ikke ser videoen under, trykk her for å se den på Instagram)

Les også: LoVe-turistsjefene: – Lofoten Skimo er starten på noe fantastisk!

Verdens hardeste

Expedition Amundsen er kjent som verdens hardeste skiløp med 100 kilometer over Hardangervidda. Løpet går fra Haukeliseter til Maurset i Eidfjord, og deltakerne må ha minimum 40 kilo i pulken. Nashoug har forventninger om en hyggelig, men også særdeles hard tur.

– Vi vet at det er en lang distanse og at det kommer til å bli hardt, men vi er innstilt på både nedturer og oppturer. Vi forventer at det blir en utrolig fin tur, i et vakkert landskap. Værmeldinga ser bra ut, det er positivt, sier Nashoug, som tidligere har vært med på Birkebeineren, Vasaloppet og Norseman.

– Disse konkurransene er opptil 15 timer, mens Expedition Amundsen kommer sikkert til å ta mellom 30 og 40 timer. Det blir litt annerledes.

Les også: Eksplosiv vekst for Lofoten Triathlonklubb

 

Les også: Kaldt ekstremløp tatt inn i varmen

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags