En voldsom positivitet rundt det som skal bli Norges lengste toppturløp, er noe de to destinasjonssjefene har til felles. Elisabeth Dreyer representerer Lofoten, og Astrid Berthinussen representerer Vesterålen. Og sammen tror de at det kan bli et glimrende samarbeid.

– Her skaper vi et arrangement som fremhever det regionen er kjent for, og det er fantastisk at vi også får så stor utenlandsk interesse, forteller Dreyer.

Skaper en effekt

De to destinasjonssjefene påpeker at dette er et løp der alle skal ha mulighet til å delta, uansett om du er topptrent eller ikke.

– Vi merker at oppmerksomheten rundt arrangementet skaper en positiv effekt, også for de som ikke er topptrente. Dette er bare starten på det vi tror kommer til å bli et fantastisk prosjekt, sier Berthinussen.

Les også: Eksplosiv vekst for Lofoten Triathlonklubb

Nytt i Norge

I en pressemelding, skriver teamet bak The Arctic Triple at Lofoten Skimo arrangeres for første gang, og vil bestå av to ulike løp. Den lengste er på hele 36km, og går fra fergeleiet på Fiskebøl til torget i Svolvær. På denne turen skal 4000 høydemeter forseres, og er ment for de aller mest hardbarka utøverne. Den korte løypa starter på Vestpolleidet, og går også til Svolvær.

– Den korteste løypa er ment for alle, man trenger ikke være topptrent for å delta på denne, sier Arctic Triple Arrangør, Maria Terese Karlsen.

Les også: Jakter inspirasjon under Marcialonga

Utenlandsk engasjement

Skimo har skapt stor interesse, også for utenlandske utøvere, som reiser langt for å kunne delta.

– Vi trodde at de som reiser halve jorda rundt for å kunne være med på løpet, i det minste hadde planer om å begi seg ut på det tøffeste løpet. Men de ønsket bare å delta for opplevelsen sin skyld, så de skal løpe den korte ruta, forteller Karlsen fornøyd.

Bortsett fra nordmenn, er det sveitsere som utgjør majoriteten av de påmeldte så langt.

Les også: Team Tæl-Steinar: – Jeg er egen og sta, dette skal jeg klare!