Gå til sidens hovedinnhold

Lofot-hotell har Norges nest beste frokost

Artikkelen er over 2 år gammel

Thon Hotel Lofoten tok 2. plass konkurransen om Norges beste hotellfrokost.

Totalt var 400 hoteller med i Twinings Best Breakfast-konkurransen hvor Svolvær-hotellet stakk av med andreplassen, bare slått av Scandic Nidelven som har tronet i toppen av konkurransen i årevis.

– Vi har vært med i toppen i mange år, og det blir vanskeligere og vanskelig å hevde seg. At vi har fått 2.-plassen er personalet som står bak, og gjør jobben hver dag, forteller hotelldirektør Erik Taraldsen på telefon fra Oslo hvor han akkurat har fått vite at frokosten på hans hotell er nest best i landet.

Stolt

– Vi er utrolig stolt av frokosten vår, og det er veldig artig at vi nå har etablert oss stabilt som et av Norges aller beste frokosthoteller. Ekstra gøy er det at vi har klart dette med god hjelp fra lokale samarbeidspartnere. Vi legger ned mye arbeid, sjel og kreativitet i frokosten vår. Naturen rundt oss tilbyr noen av verdens beste råvarer, og på frokostbordet i Svolvær kan man finne produkter som produseres i nærheten av hotellet, sier Taraldsen i en pressemelding.

Ost fra Aalan Gård, geitramssaft, røkt laks og røkt rogn er noen av de lokale spesialitetene som blir servert på frokosten til Svolvær-hotellet. Taraldsen mener fokuset på lokale råvarer har gjort at hotellet har nådd så høyt i konkurransen.

– At vi har så mange lokale leverandører med oss er en medvirkende årsak at vi når opp år etter år. I år skal oste-VM arrangeres i Bergen, og der har vi i hvert fall med en ost fra Lofoten. Aalan Gård fikk pris for en av sine oster i fjor, som ble kåret til verdens tredje beste ost, det er helt klart at Lofoten har mye å tilby på matfronten.

Thon Hotel Lofoten tok 1. plass i frokost-konkurransen i 2016. Året etter kom hotellet på 2. plass. Samme år ble hotellet også kåret til Årets Matgledebedrift.

undefined

I verdensklasse

Han sier seg enig med jurymedlem TV-kokken Wenche Andersen om at frokosten i Norge er i verdensklasse.

– Det finnes ikke så mange andre steder i verden som har slike frokoster. Nå har vår frokost blitt nest best i hele landet, og det er bra mange hotell å velge blant. Men den nest beste frokosten finner man altså i Svolvær, forteller en tydelig glad hotelldirektør.

Juryens begrunnelse:

«Hotellet kan skilte med enestående atmosfære. Den målbevisste satsingen på lokale produkter er ekstra viktig for et hotell som tiltrekker seg mange turister. Her er det ikke aldri tvil om hvilken landsdel du er i, og hotellet er flinke til å beskrive de lokale produktene for gjester som ikke kjenner til dem. Et lokalt kaffebrenneri er trukket inn for å servere kaffe, og spesielt utvalget av omeletter er imponerende».

Vinnerne er kåret av en jury bestående av tre personer med årelang erfaring med mat og frokost. Juryen består av følgende fagpersoner;

Lars Erik Underthun: Norges første medaljevinner i Bocuse d'Or, driver av Spisestedet Feinschmecker og tidligere president i Bocuse d'Or Norge.

Wenche Andersen: Hele Norges frokostkokk nummer én gjennom God Morgen Norge. Kjent også som kokebokforfatter og matjournalist.

Det tredje jurymedlemmet: Er en godt bevart hemmelighet. Vedkommende har omfattende bransjeerfaring, og tilfører juryen bredde i sitt arbeid.

Kommentarer til denne saken