Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere Ap-ordfører melder seg ut av partiet i protest etter Giske-håndtering

Fredags kveld skrev Hugo Bjørnstad på Facebook at han melder seg ut av Arbeiderpartiet som følge av måten Trond Giske har blitt behandlet på av partiet de siste dagene.

For abonnenter

På sin private Facebook-side skriver Bjørnstad et innlegg som hans rundt 1200 venner kan se. I dette takker han for seg i partiet og oppgir årsaken til å være at han ikke kan være medlem av et parti som mangler evnen til tilgivelse.

Bjørnstad mener videre at behandlingen Trond Giske har blitt utsatt for mangler sidestykke i norsk politikk og at han ikke ønsker å være en del av denne. Han vil derfor melde seg ut av Arbeiderpartiet.

Den tidligere Vågan-ordføreren har lang fartstid i partiet, blant annet som statssekretær i fiskeridepartementet.

Det har ikke lykkes Lofotposten å få en kommentar fra Bjørnstad.

- Trasig sak

I kommentarfeltet under Bjørnstads Facebook-post, er det mange som uttrykker støtte og forståelse. Også flere andre lokale medlemmer av Arbeiderpartiet skriver at de enten vil eller vurderer å melde seg ut.

- Jeg respekterer Hugo for sin mening, og vil takke han for den jobben han har gjort for partiet, sier styreleder i Vågan Arbeiderparti, Wiggo Pettersen.

Han deler imidlertid ikke Bjørnstads syn på Giske-saken.

- Jeg synes denne saken er utrolig trasig. Trond Giske er en dyktig politiker, men vi må også tenke på varslerne. I motsetning til hva mange tror er det ingen som forteller disse hva de skal si. Det er videre også feil å "ta" sentralpartiet for noe som Trøndelag Arbeiderparti har stelt i stand. Ingen av Arbeiderpartiets medlemmer ønsket noen ny Giske-sak nå og det er svært beklagelig at denne kom nå, sier Pettersen.

Ser du for deg at det kan komme flere varsler om utmeldinger av partiet lokalt?

- Det vil sikkert bli noen som melder seg ut, det ser jeg ikke bort fra. Jeg håper imidlertid at folk nå setter seg inn i saken og leser seg opp på begge sidene. Her er mange misforståelser ute og går.

Kommentarer til denne saken