Gå til sidens hovedinnhold

Til deg som vurderer å ikke bruke stemmeretten din.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvorfor er det så viktig at akkurat du stemmer? Jo, fordi det gode samfunnet kommer ikke av seg selv.

Alle partiene vil ha din stemme, og alle lover noe bra for deg. Men politikken bak de fine ordene, de ulike partiene bruker, er viktig. Ønsker du deg en sterk velferdsstat, som utjevner sosiale og økonomiske forskjeller, opprettholder sterke og trygge offentlige velferdsordninger, for oss alle – Ja, da finner du partiene dine på den rødgrønne siden. Har du mye, vil ha mer og dele mindre – Ja, da finnes det partier for deg, men du finner dem ikke på den rødgrønne siden.

Fellesorganisasjonen (FO) er en fagforening, så selvsagt er jeg som leder for FO Nordland opptatt av viktigheten av et trygt arbeidsliv. Men hvorfor er det viktig i valgkampen? Jo, fordi de færreste av oss tjener på at arbeidsmiljøloven svekkes, at det blir større anledning til midlertidige stillinger, fordekt bak ordene «frihet til å velge». Det er jaggu ikke mye frihet i å forsøke å komme seg inn på boligmarkedet med en midlertidig stilling. Eller som det står i et partiprogram «Vurdere moderate justeringer og oppmykninger i arbeidsmiljøloven for å gi mere fleksibilitet». Fleksibilitet for hvem? For deg og meg? Nei, arbeidsmiljøloven er kjempet frem med tanke på dine og mine rettigheter til et anstendig og trygt arbeidsliv. En såkalt fleksibilitet vil ikke gi oss større frihet, men den vil gi arbeidsgivere større frihet til å ikke ansette oss i fast og hele stillinger. Det Norske arbeidslivet er bygd på trepartssamarbeidet der vi er likeverdige parter, og med en rødgrønn regjering vil ikke arbeidsmiljøloven svekkes.

Mitt budskap til deg som vurderer å ikke bruke stemmeretten din, tenk deg om en gang til. Din stemme er viktig. Du kan være med på å utgjøre en forskjell. Du kan bidra til et tryggere samfunn. Selv i trygge gode Norge, så står mye på spill den 13. september. Som Per Fuggeli sa «Vi lever på et sølvfat i verden. Har dette sølvfatet dalt ned fra himmelen i fallskjerm av seg selv, (hjulpet av mild bris fra Høyre som mr. Willoch vil ha det til?). Nei! Velferdsstaten er skapt av modige folk og farlige ord. Den er et krigsbytte!». Vi må ikke falle i fristelsen til å tenke at våre felles rettigheter bare er noe som «ruller og går». Kampen for rettigheter og felles goder må konstant kjempes for, for å opprettholdes.

Skal du stemme – Ja, det bør du. Teller din stemme – Ja, det gjør den. Stem rødgrønt, og på den måten stå opp for trygghet og fellesskap.

Kommentarer til denne saken