Styreleder Bjørn Inge Berg i Kabelvåg Musikkforening sier at foreningen er vertskap også i år for dette store arrangementet som arrangeres hvert andre år på forskjellige steder i landsdelen.

– Vi hadde arrangementet (35-årsjubileet) for ti år siden, og den gang var 42 korps og over 1000 musikanter gjester hos oss her i Kabelvåg. Med årets arrangement regner vi med at det kommer rundt 600 musikere til Vågan, så dette blir mer enn stort nok.

– Vi har totalt påmeldt 24 korps til jubileumsstevnet, og dette er korps fra Glomfjord i Nordland i sør til Havøysund i Finnmark i nord.

Konserter

Det kommer til å bli defilering i gatene, og konserter både på Kabelvåg torg, i Fengselsparken, på Marithaugen, hos Kabelvåg Feriehus og Camping i Mølnosen, og i Storvågan.

Svolvær torg

Også Svolvær får besøk av tre eller fire korps som vil holde en punktkonsert på Svolvær torg mellom 12.00 og 14.00 på lørdag. Her blir det også en meget hyggelig overraskelse å få oppleve for alle dem som møter fram, sier Bjørn Inge Berg, uten at han vi røpe noe mer.

Forberedelser

– Vi har forberedt oss i lang tid, og starter allerede tirsdag kveld å rigge til i Kong Øysteins hall i Kabelvåg. Her skal jubileumsmiddagen også serveres på lørdag, og det skal dekkes til 600 gjester, sier Bjørn Inge.

Han sier at man ikke er så mange aktive musikere i vertskapet, men hele Kabelvåg stiller opp for dette arrangementet, så musikkforeningen har en stor lokal dugnadsgjeng som sørger for å få dette vel i havn.

Jubileum

Fordi det kommer hele 24 korps, og nesten alle (20) vil delta i jubileumskonserten, så har man delt seg mellom Lofotkatedralen og Kong Øysteins hall.

Konserten i hallen starter en time før konserten i Lofotkatedralen (Vågan kirke), og trolig vil 12 av korpsene spille i hallen, mens åtte korps kommer til å delta i kirka. Siden konsertene overlapper hverandre, vil publikum måtte velge sted man skal være.

Men med en slik oppdeling vil det være mulig å få til at alle 20 korpsene kan spille uten at dette tar hele lørdagen.

Gratis

– Det er åpent for publikum på alle konsertene, og gratis inngang. Også jubileumskonsertene i hallen og i kirka er åpne og gratis.

– Vi håper folk fra hele Lofoten kommer til Kabelvåg og bivåner dette denne helga midt i juni, sier styreleder Bjørn Inge Berg hos vertskapet Kabelvåg Musikkforening.

Fredag kveld er det samling og fest i hallen, der man skal bli kjent med hverandre, noe som derfor er et lukket arrangement kun for korpsene.