Gå til sidens hovedinnhold

TIL KAMP FOR IDEELLE BARNEHAGER

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Heldigvis har vi ingen store selskapsstrukturer bak våre flotte barnehager i Vågan som utbetaler skyhøye styrehonorar, henter ut urimelig høye millionoverskudd og gjemmer penger bort i utenlandske skatteparadiser. Heldigvis går våre skattepenger og foreldrebetalinger til god og effektiv drift av våre lokale barnehager og ikke til finansakrobatikk. Heldigvis kan vi sende barna våre til kompetente pedagoger som får ei anstendig lønn og lovfesta rettigheter.

Jeg stoler fullt og helt på at våre flotte, lokale barnehager drives godt, pedagogisk og til barnas beste.

Rødt ønsker flere ideelle, ikke-kommersielle og offentlige barnehager velkomne til kommunen vår. Småbarnsforeldre i Vågan har faktisk i to år, om ikke flere, opplevd å ikke få barnehageplass til barna sine i nærliggende barnehage. Vi er vel unte med småbarnsfamilier som ønsker Vågan som sin hjemkommune. Det må vi fortsette å tilrettelegge for. Men vi må ikke åpne for kommersielle barnehager som trekker ut urimelig høyt utbytte og gjør barnehager om til et forretningsområde for investorer og internasjonale oppkjøpsfond.

Vi må fortsette å bry oss om hvordan våre skattepenger forvaltes. Vi har lovfestet forbud mot profitt på skolebarna våre. Hvorfor skal vi tillate urimelig høy profitt på barnehagebarna?

Nettopp fordi det finnes slike eierselskaper bak nettverk av barnehager som «forsyner seg grådig av fellesskapets pengekasse», kommer ikke Rødt til å stoppe jakten på spekulative profitører. Men den kampen trenger vi ikke ta her, fordi i Vågan bidrar våre utrolig flotte, pedagogiske og godt drevne barnehager til å lage kompetente arbeidsplasser, sosial velferd og trygge barn.

Kommentarer til denne saken