Gå til sidens hovedinnhold

Til neste år øker nettleien hos Lofotkraft

Artikkelen er over 1 år gammel

Lofotkraft øker nettleien med 2,5 øre per kilowattime (kWh) fra 1. januar. Det utgjør en prisøkning på fem prosent.

Det kommer frem i en pressemelding, etter at konsernstyret fredag vedtok investeringsrammene for 2020.

– Økningen i nettleie skyldes i hovedsak de store investeringene i nytt elektrisitetsnett i Lofoten. For en husholdning med et årsforbruk på 20.000 kWh vil økningen i nettleien utgjøre omtrentlig 46 kroner per måned, skriver administrerende direktør Arnt M. Winther i pressemeldingen.

Totalt har selskapet vedtatt en investeringsramme for konsernet på 226 millioner kroner i 2020. Nettselskapet Lofotkraft AS investerer 187 millioner kroner, som for det meste utgjør rehabilitering av linjenettet i ulike deler av Lofoten. Lofotkraft Produksjon AS investerer 7,7 millioner, mens Lofotkraft Bredbånd AS investerer 31,5 millioner til videre utbygging og oppgradering av fiberbredbånd i Lofoten.

– Konsernet følger med dette sin vedtatte plan om fornying og oppgradering av elektrisitetsnettet, kraftproduksjon og arbeidet med utbygging av høyhastighets fibernett i Lofoten, skriver Winther.

Til neste år skal nettselskapet blant annet videreføre arbeidet med bygging av ny regionalnettlinje mellom Fygle og Solbjørn, ferdigstille nytt kabelnett mellom Svolvær og Kabelvåg, samt sette i drift den nye trafostasjonen i Osan.

Kommentarer til denne saken