Gå til sidens hovedinnhold

Til: Samferdselsministeren. Fra: Unger i Lofoten

Artikkelen er over 1 år gammel

Når departementet skal lage ny transportplan, blir unger i Lofoten invitert til å bidra.

- Dette er en kjempeflott mulighet for barn å fortelle om hva som er viktig for dem i trafikken, sier regionleder for Trygg Trafikk i Nordland, Kari Vassbotn, i ei pressemelding.

Trygg Trafikk og samferdselsdepartementet arrangerer en nasjonal tegne- og skrivekonkurranse der en av premiene er å møte samferdselsminister Hareide. Innspillene fra barna vil være viktige bidrag til innholdet i barnas transportplan som gir føringer for hva myndighetene skal satse på for at barn og unge skal kjenne seg trygge i trafikken.

Alle barn i barnehager og skoler opp til og med 7. trinn kan sette preg på Barnas transportplan. Barnas transportplan er en viktig del av Nasjonal Transportplan som skal opp til behandling i Stortinget våren 2021.

- Barna vet masse om trafikk, og de ser ting vi voksne ofte ikke ser. Vi håper mange barn vil være med i konkurransen og fortelle sjefen over trafikken hvordan de mener trafikken bør utvikles, sier Vassbotn i pressemeldinga.

Konkurransen starter allerede 8. juni og siste frist for å delta er allerede 1. juli.

- Vi har valgt å gjennomføre konkurransen før sommerferien fordi vi håper dette er en periode i skoleåret da det er rom for slik aktivitet, sier Ragnhild Meisfjord, opplæringssjef i Trygg Trafikk.

Hun legger til at fristen for å levere bidrag er satt til 1. juli slik at barn gjerne kan skrive eller tegne hjemmefra etter at skolen er over for i år.

Kommentarer til denne saken