Kabelvåg seiret i Tine-stafetten: – Det var jækla artig å vinne

VINNERLAGET: Erle Steen, Sara Bendiksen, Ottar Olsen, Frida Nergård, Saleh Hjeuki, Simon Solberg, Vilde Nilsen, Sigri Steen, Eskil Nubalt Jenssen. Foran sitter ankermann Viljar Hansen.

VINNERLAGET: Erle Steen, Sara Bendiksen, Ottar Olsen, Frida Nergård, Saleh Hjeuki, Simon Solberg, Vilde Nilsen, Sigri Steen, Eskil Nubalt Jenssen. Foran sitter ankermann Viljar Hansen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

8.-klassingene ved Kabelvåg skole deltok i år for tredje gang i Tine-stafetten, og det endte med seier.

DEL

Tine-stafetten har i over 20 år blitt arrangert av LOIF på Leknes. De siste årene har 1.-klassingene ved Idrettsfag ved Vest-Lofoten videregående tatt seg av selve gjennomføringen av stafetten.

Det er elever fra 6. til 9. klasse som løper stafett. I år deltok til sammen 300 elever Kabelvåg, Eltoft, Ramberg, Sørvågen, Fygle, Leknes og Buksnes.

Først løpes det klassevis der de tre beste går til superfinale. Superfinalen går etter jaktstartprinsippet der de med dårligst tid starter først.

Ga alt

I finalen for 6.-klassingene løp Johan Ludvik Johansen en knallsterk sisteetappe, og tok seg helt ut. Han lå lenge på banen før han kom seg opp på føttene, mens klassekameratene jublet for seier.

– Det var kjempeartig å vinne, og jeg trodde jeg skulle klare å ta han andre på slutten. Og det klarte jeg. Det var kjempedeilig, og nå skal vi gi jernet mot de andre i superfinalen, sier Johan Ludvik etter å ha fått pusten igjen.

I superfinalen startet laget til Johan Ludvik først, men klarte ikke å holde de andre bak seg. Likevel ble det en knallsterk fjerdeplass for sjetteklassingen fra Ramberg.

Superfinalen ble et tett oppgjør der Leknes ledet lenge. Ved siste veksling lå Kabelvåg på fjerdeplass. Ankermann Viljar Hansen tok raskt igjen de andre og ut på oppløpet klarte ingen å svare på hans sluttspurt.

Dermed kunne han og resten av klassen juble for seier.

– Det er tredje gang vi deltar. Nå har vi to førsteplasser og en tredjeplass. Det er ikke verst, jubler vinnergjengen fra Kabelvåg.

-Jækla artig

Viljar hadde troa på seier.

– Selv om vi vekslet som nummer fire var jeg innstilt på å gi alt. Jeg hadde troa på seier. Da vi kom ut oppløpet skjønte jeg at dette ville gå. Dette var jækla artig, og nå er vi klar for pizza, sier en meget glad Viljar Hansen.

Vinnerlaget fikk nemlig pizza på Peppes som premie.

Stian Zakariassen har i over 20 år vært primus motor for Tinestafetten, og han synes fortsatt det er like gøy.

– Det er utrolig artig å se på den idrettsgleden som deltakerne viser. Det er ikke så veldig nøye om de ikke vinner. Det å delta sammen med klassekameratene og treffe andre er det viktigste, sier Stian.

Han skryter at den jobben elevene ved 1 A på idrettsfag gjør under Tine-stafetten.

– Jeg gjør en del arbeid fra januar til april med å kontakte skoler og sponsorer. I tillegg til Tine har vi også med Coop Extra og Peppes Pizza. Ellers tar idrettsfagelevene seg av det andre de gjør en meget god jobb, og alt har gått som smurt, sier en fornøyd Zakariassen i solskinnet på Leknes idrettspark.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags