– At vi møtes alt i tredje cuprunde, er det verste som kunne skje!

Gode kompiser: Geir Riise fra Ballstad og Halvard Lorentzen fra Ramberg er gode kompiser og forteller at det at de møtes allerede i tredje cuprunde er det verste som kunne skje. Foto: Eirik Eidissen

Gode kompiser: Geir Riise fra Ballstad og Halvard Lorentzen fra Ramberg er gode kompiser og forteller at det at de møtes allerede i tredje cuprunde er det verste som kunne skje. Foto: Eirik Eidissen

Artikkelen er over 2 år gammel

Geir Riise versus Halvard Lorentzen i Tippemesterskapet.

DEL

– Et møte i finalen ville ha vært greit, men i åttendedelsfinalen.., fortsetter Geir Riise og Halvard Lorentzen unisont.

Bakrommet

Vi befinner oss på bakrommet hos Foto Print’n på Leknes – Geirs fotobedrift. Temperaturen er høy, som vanlig når de to kompisene møtes. I dag er den ekstra høy, det dreier seg om et vinn eller forsvinn-oppgjør dem imellom kommende lørdag – Tippemesterskapets tredje cuprunde. En av dem må ut.

– Klart at du er storfavoritt. At du vant Tippemesterskapet i 2005 forteller alt om den saken. Jeg er en tippepingle som ikke når deg til anklene, melder Geir – og legger dermed alt press på Halvard.

–Nå ja, du kom da til semifinalen i 1987, men tapte riktig nok for Per-Johan Høyen som ble tippemester det året, kontrer Halvard.

Uavgjort

–Det holder jo for deg med uavgjort mot meg på lørdag, da er du videre. Men du må tippe innmari godt for å greie det! Uansett er du storfavoritt med dine 11, 8, 11 rette de tre siste ukene mot mine 9, 8, 11, dundrer Geir videre.

- Hvor du prater og prater, ja, ja, det er jo ikke uvanlig, smiler Halvard.

– Han prater så mye og godt at jeg kaller han bare for poeten, legger den tidligere tippemesteren fra Ramberg til.


Vanskelig kupong

Geir og Halvard er skjønt enige om at ukens kupong er vanskelig.

– Knallvanskelig! Slår Geir fast.

– Knallvanskelig! sanner Halvard med.

– Manchester United-Brighton er en nøkkelkamp, melder Liverpool-tilhenger Geir.

Manchester City-fan Halvard forholder seg rolig.

– Når jeg er stanget ut av Tippemesterskapet av deg lørdag kveld, kan det likevel være to Ballstad-væringer igjen som kan ta deg i de gjenstående cuprundene; Kurt Sørensen og Ellen Sørensen, gliser Geir.

Les også: Disse møter hverandre til duell i tredje cuprunde

Hjemmebane

–Geir Riise, Ballstad (9,8,11)-Halvard Lorentzen, Ramberg (11,8,11) står det å lese i Lofotposten. Du har med andre ord hjemmebane, det er en fordel! Humrer Halvard, fornøyd med seg selv.

– Ikke prøv deg! Det er du som har presset på deg, slår Geir fast.

– Og jeg skal gi full hendel, det kan jeg love deg! Parerer Halvard.

Plutselig dreier praten over på svada som tap og vinn med samme sinn, lykke til lørdag og dette er bare en lek. Ørene går inn og ut hos undertegnede som vet at duellantene er konkurransemennesker så det holder. Dette er bare korrekt, «politisk» prat.

Les også: Sjekk hvem som gikk videre i Tippemesterskapet: – Der var første seieren i boks!

Sweet Dreams

Men undertegnede blir også litt spørrende når Geir og Halvard stiller opp foran kameraet iført Geirs Liverpool-skjerf, armene rundt hverandre og med ordene Sweet Dreams bak seg på veggen ...

– Vet du forresten hvorfor vi tar Moskenes-ferga til Bodø og kjører rundt når vi skal til Vesterålen? lurer Halvard på.

– Nei ...

– Det er for å slippe å kjøre gjennom Svolvær og Vågan! Ler han hjertelig.

Geir fikk det plutselig travelt med en kunde ute i butikken ...

Preben slo ut pappa Rune i Tippemesterskapet: – Herlig å være videre!


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags