Svein Åge og Hogne møtes til duell: - Vennskapet overskygger rivaleriet

Gode venner: Selv om de møtes i duell i neste rundes tippemesterskap, forblir Svein Åge Bye og Hogne Bang Winther gode venner.foto: benjamin diseth

Gode venner: Selv om de møtes i duell i neste rundes tippemesterskap, forblir Svein Åge Bye og Hogne Bang Winther gode venner.foto: benjamin diseth

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Med kun fem runder igjen av årets tippemesterskap, blir konkurransen stadig hardere for deltakerne. I neste runde møtes barndomsvennene fra Kabelvåg, Svein Åge Bye og Hogne Bang Winther. De mener at, til syvende og sist, handler det bare om flaks.

– Jeg har prøvd å studere kupongen, men det er så mange uforutsigbare lag. Til slutt må man ha litt ekstra flaks, sier Winther.

Hvert sitt lag

Begge konkurrentene er over gjennomsnittet interessert i fotball, men samme favorittlag har de ikke.

– Jeg følger mest med Championship, etter at laget mitt, Newcastle, rykket ned i fjor, forklarer Svein Åge Bye.

Winther, som selv holder med Liverpool og følger mest med i Premier League, tror at dette er en stor fordel for Bye.

– I neste runde er det flere kamper på kupongen fra Championship enn Premier League. Og jeg vet at Svein Åge følger godt med, så jeg er forberedt på tap, forteller han med et glis.

En lidenskap for fotball

I tillegg til å følge med på sporten, har både Bye og Winther selv spilt fotball aktivt. De tror at det å ha grunnleggende fotballkunnskaper, har hjulpet dem til dette punktet i konkurransen.

– Jeg har spilt i mange år på handikaplaget i Kabelvåg, og har til og med fått oppleve en kamp på Wembley i England. Det er noe av det råeste jeg har vært med på, så jeg håper jeg vinner tippemesterskapet, og kan få oppleve den atmosfæren igjen, sier Bye.

Hogne Winther forteller hvordan det var å nærmest bli tvunget til å like fotball som ung.

– Jeg husker læreren vi hadde på barne- og ungdomsskolen. Han ga oss spørsmål om Liverpool på alle prøver, i alle fag. Kunne du ikke svare, fikk du ikke toppkarakter. Han er grunnen til at mange i Kabelvåg er liverpoolfrelste i dag, humrer Winther.

Se hvem som møter hvem i Tippemesterskapet 

Rutinerte tippere

Duellduoen gikk begge videre til denne runden med ti rette på kupongen. Og skulle det bli uavgjort i neste rundes duell, vill vinneren bli tilfeldig trukket. Winther tror vinnersjansen er 40–60 i favør Bye.

– Hvis jeg vinner hele tippemesterskapet, blir det gledestårer og full jubel. Jeg blir å ta helt av, proklamerer Svein Åge Bye.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken