- Egen suksess er bra, men andres fiasko er vel så bra!

PÅ hjemmebane: John-Magnus Gjelle er «manager» for Knausen FK, som holder til her på Svenningsletta stadion i Svolvær. Han håper å vinne tur til nye Wembley gjennom Tippemesterskapet i år. – Der burde jeg absolutt ha vært før jeg tar kvelden, ler Gjelle.Arkivfoto

PÅ hjemmebane: John-Magnus Gjelle er «manager» for Knausen FK, som holder til her på Svenningsletta stadion i Svolvær. Han håper å vinne tur til nye Wembley gjennom Tippemesterskapet i år. – Der burde jeg absolutt ha vært før jeg tar kvelden, ler Gjelle.Arkivfoto

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

John-Magnus Gjelle ler. Svolværingen ble Tippemester i 1995, og spør undertegnede om det er noen som har vunnet Tippemesterskapet to ganger.

– Ja, Hanne Eltoft fra Leknes vant i 2007 og 2009...

– Jasså? Ja, men da er det jo på høy tid at en som har gjort seg mye mer fortjent til det vinner for andre gang, fleiper han, i kjent stil.

Fordel Gjelle

Gjelle tok seg videre til 32-delsfinalen i Tippemesterskapet etter at han slo ut Brynjar Lauritsen i forrige runde. Svolværingen prikket inn ti rette mot Lauritsens åtte. Det betyr også at han har en fordel i helgas duell mot Erlend Berg Farstad fra Ballstad, som gikk videre med ni rette forrige runde.

– Det påvirker ikke hvordan jeg har tippet, men det betyr at jeg går videre med uavgjort, mens han må vinne. Da kan det hende at han har gamblet litt mer enn meg for å få inn noen overraskelser, sier Gjelle, som selv mener han har tippet «safe».

Tippemesterskapet bruker samarbeidspartner Norsk Tippings lørdagskupong gjennom hele mesterskapet.

Dette er ukens kupongen:

1. Bournemouth - Swansea

2. Crystal Palace - Watford

3. Everton - Hull

4. Stoke - Chelsea

5. Sunderland - Burnley

6. West Ham - Leicester

7. Birmingham - Newcastle

8. Cardiff - Ipswich

9. Fulham - Wolverhampton

10. Norwich - Barnsley

11. Wigan - Aston Villa

12. Leeds - Brighton

Satser på nordmann

Gjelle mener ukens kupong er av den vanskelige sorten, og han krysser fingrene for at Berg Farstad også «sliter» med noen av kampene.

– To av lagene på kupongen klarer jeg ikke tippe på – Wolverhampton og Leeds. Tipper jeg på dem taper dem, og motsatt. Det er standard, og slik har det vært i flere år. Det hjelper sikkert ikke å bruke halvgarderinger på kampene heller, humrer han, selv om han har tippet HU i oppgjøret mellom Leeds og Brighton.

Svolværingen, som også er «manager» for Knausen FK, ventet til etter tirsdagens Champions League-oppgjør mellom Leicester og Sevilla før han leverte sin 16-rekker. Leicester overrasket, og slo ut Sevilla 3-2 sammenlagt etter at de vant 2-0 på hjemmebane.

– I kamp seks har jeg likevel vurdert det slik at West Ham har en svær spiss (Andy Carroll, journ.anm.) som matcher stopperne til Leicester i lufta. Dermed halvgardering HU. Jeg tipper også mot Wolverhampton, og gambler på at Stefan Johansen sørger for seier til Fulham, håper Gjelle.

Har du mye hell i spill?

– Nei, det er heller dårlig. Jeg har hatt noen premier på tipping og oddsen, men det er nok som elevene mine sier: Den totale summne blir nok negative og røde tall.

Vil slå kjenningene

Les også: Slik endte duellene i første cuprunde

Gjelle vant Tippemesterskapet i 1995, og har sammen med en håndfull andre tippere anledning til å tangere Hanne Eltofts rekord med to seire dette året.

– Det var en helt topp opplevelse. Jeg reiste sammen med Edd Meby til London for å se FA Cup-finalen mellom Manchester United og Everton på gamle Wembley. Meby er United-supporter, og Everton vant kampen 1-0. Det kunne ikke blitt bedre for min del som nøytral tilskuer, ler Gjelle, som har Liverpool nærmest eget hjerte.

Han besøkte også Royal Air Force Museum, feiret 17. mai i London, og fikk med seg boksestevne med Ole «Lukkøye» Klemetsen i Ipswich.

Du tar gjerne en ny tur til London og Wembley, altså?

– Ja. Dette er nye Wembley, og den stadion har jeg ikke vært på. Der burde jeg absolutt ha vært før jeg tar kveld, ler han.

Hvem som eventuelt kommer til finalen er ikke så viktig for Gjelle. Han har andre motiv for å komme langt i Tippemesterskapet:

– Det aller viktigste er å komme lengre enn Alf Jeremiassen. Jo flere av mine kjenninger som ryker ut jo mer fornøyd blir jeg i det lokale oppgjøret. Egen suksess er bra, men andres fiasko er vel så bra, spøker Gjelle.

Les også: Den 67 år gamle fiskeren har trua: - Jeg har aldri sett fotball live i England, men i år skjer det! 

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken