Mandag sparkes årets utgave av Lofotpostens Tippemesterskap i gang.

Tippemesterskapet arrangeres i samarbeid med Norsk Tipping, og blir i 2017 arrangert for 33. gang.

Retrovariant

Som vanlig er det Norsk Tippings lørdagskupong som blir brukt gjennom hele Tippemesterskapet. I år tar vi også Tippemesterskapet tilbake til «røttene» ved å gjenintrodusere tippekupongen i papiravisen.

– Tippemesterskapet er en viktig tradisjon for oss i Lofotposten. De siste årene har vi kjørt konkurransen med digital løsning på nett, og det har fungert bra. Men vi har savnet kupongene vi tidligere hadde i papiravisen – spesielt cuprundene hvor deltakerne ble satt opp mot hverandre skapte mye engasjement. Så derfor har vi lyst til å prøve oss med en retrovariant i år, og kjører Tippemesterskapet på den gamle måten sier sjefredaktør i Lofotposten, Marianne Steffensen Kielland.

De siste årene har deltakerne registrert seg på en dedikert nettside og levert sine kuponger der. De 64 som har kvalifisert seg har deretter konkurrert mot hverandre i sluttspillrundene, hvor den med flest rette totalt har blitt kåret til vinner.

Duellene er tilbake

Tippekampene

De første kampene å tippe på:

Tottenham - Middlesbrough

Hull City - Liverpool

Everton - Bournemouth

Southampton - West Ham

West Bromwich - Stoke

Crystal Palace - Sunderland

Watford - Burnley

Newcastle - Derby

Ipswich - Reading

Birmingham - Fulham

Cardiff - Norwich

Blackburn - Queens Park Rangers

Tippemesterskapet retro betyr altså at vi går tilbake til at det blir trukket dueller hvor to og to spillere tipper mot hverandre, etter at de 64 deltakerne først har kvalifisert seg.

– Mange har kommet til oss og sagt at de savner duellene, og at det gjorde det ekstra artig å følge med også for dem som ikke selv deltar, sier Steffensen Kielland.

Ved å ta i bruk kuponger i papiravisen igjen i kvalifiseringen, blir det igjen mulig å levere flere kuponger i konkurransen. Lofotposten har satt en begrensning på maksimalt fire kuponger per deltaker i hver kvalifiseringsrunde (se konkurranseregler på kupongen).

– Siden det er slutt på postombæring lørdag, må alle kuponger være hos Lofotposten på Leknes eller i Svolvær innen 15.30 på fredagene for å telle i konkurransen. Også de som sendes med posten, sier Steffensen Kielland.

– Som tidligere er det bare originale kuponger fra avisen som teller. Digitale abonnement som ønsker å delta, må følge instruksjonen i konkurransereglene og kontakte oss, legger redaktøren til.

Som tidligere stikker vinneren av med en langhelg til London og FA Cup-finalen på Wembley. Lofotposten ønsker lykke til, og måtte den beste tipperen vinne!

Obs! Du kan alltid finne oppdatert fotballnytt fra England og oddstips på lofotposten.no/spillsenteret

 

Tidligere vinnere

Se bildeserie av vinnerne  litt lengre ned i saken.

1985: Torgeir Jørgensen, Nusfjord

1986: Geir Holand, Leknes

1987: Per-Johan Høyen, Bøstad

1988: Erling Sch. Nilsen, Svolvær

1989: Stig Rune Elvedal, Svolvær

1990: Rolf Hagh, Gravdal

1991: Kirsten Sundberg, Myre

1992: Jan Helge Berglund, Ballstad

1993: Robin Lorentzen, Gravdal

1994: John Arntzen, Svolvær

1995: John-M. Gjelle, Svolvær

1996: Fredrik Aagaard-Nilsen, Svolvær

1997: Jan Harald Klingan, Stamsund

1998: Erling Kuntze, Ramberg

1999: Frank Karlsen, Laukvik

2000: Raymond Tetlie, Limstrand

2001: Børje Sørensen, Ballstad

2002: Bjarne Pedersen, Sortland

2003: Tor-Inge Paulsen, Laukvik

2004: Ingjerd Martinsen, Sørvågen

2005: Halvard Lorentzen, Ramberg

2006: Stein Ingar Berg, Gravdal

2007: Hanne K. Eltoft, Leknes

2008: Merete Olsen, Svolvær

2009: Hanne K. Eltoft, Leknes

2010: Alf J. Jeremiassen, Svolvær

2011: Ann Carin Abelsen, Napp

2012: Vegard Bjørnsen, Gravdal

2013: Ingvill Lausund, Kabelvåg

2014: Torill Stokke, Leknes

2015: Kristine Steiring, Bodø

2016: Ole Vian, Leknes

Bildeserie

Tippemesterne våre

 

 

– Jeg tror dette blir spennende

Fjorårets tippevinner, Ole Vian, tror omleggingen av Tippemesterskapet vil bidra til en enda mer spennende konkurranse.

Ole Vian fra Leknes ble Lofotposten Tippemester i 2016.

Sammen med sin bestefar Oddmund tok han plass på flyet til verdensmetropolen London og FA Cup-finalen på Wembley mellom Manchester United og Crystal Palace.

Han levner ingen tvil om at opplevelsen levde opp til forventningene.

– Selv om det var feil lag som spilte finalen var det en fantastisk opplevelse å være på Wembley. Den fantastiske atmosfæren og stemninga med 89.000 tilskuere på tribunen ga definitivt mersmak, sier Vian, som selv er Liverpool-supporter på sin hals.

Både han, bestefar Oddmund og onkel Morten, som alle var med på turen, lot seg imponere av det London hadde å by på.

– Det var en veldig stor by, og for meg var det uvant med så mange mennesker overalt. Det var spennende å se de store landemerkene som Big Ben og London Eye. Jeg hadde store forventninger før jeg reiste, og de ble innfridd til de grader, sier Vian om sitt første besøk på engelsk jord.

At Lofotposten i år går tilbake til «røttene» ved å ta Tippemesterskapet tilbake i papiravisen og med cuprunder blant de 64 som kvalifiserer seg til sluttrundene tror Vian er positivt.

– Jeg tror det kan bli mer spennende med cuprunder. Da møter man noen man kjemper mot hver uke og må slå ut. Møter man noen kjenninger blir det naturligvis ekstra spennende. Jeg skal være med, og forsøke å forsvare tittelen, avrunder fjorårets vinner.

Reglene for Tippemesterskapet 2017:

Alle som abonnerer på avisen eller kjøper Lofotpostens papiravis i løssalg, kan delta i Lofotpostens tippemesterskap. Unntaket er Lofotpostens ansatte og deres familie.

Deltakere må også være fylt 16 år før FA-cupfinalen 27. mai.

Mesterskapet innledes med fire kvalifiseringsrunder der de 16 deltakerne som tipper best går videre fra hver omgang. De 64 kvalifiserte møter deretter hverandre to og to etter utslagsmetoden (cup).

Tippekupongen trykkes i kvalifiseringsukene i papirutgavene fra mandag til og med torsdag. Hver deltaker kan delta med maksimalt fire kuponger i konkurransen per uke. De som leverer mer enn fire kuponger, blir automatisk diskvalifisert.

Bare originale kuponger fra vår papiravis teller i konkurransen. Digitale abonnenter som vil delta i Tippemesterskapet, kan kontakte Lofotposten på e-post konkurranse@lofotposten.no for instruks. Abonnementsnummer må oppgis.

Kuponger må leveres Lofotpostens kontor på Leknes eller Lofotpostens kontor i Svolvær, senest kl. 15.30 fredagen uka kvalifiseringsrunden pågår.

Kuponger kan også sendes per post til Lofotposten, Postboks 23, 8301 Svolvær. Vennligst merk konvolutten med «Tippemesterskapet 2017». Kuponger som sendes per post må være ANKOMMET Lofotposten innen kl. 15.30 fredag, da det ikke er postgang lørdag. Lofotposten kan ikke holdes ansvarlig dersom postgang fører til at kuponger ikke når frem før vår frist.

Det skal sendes inn 16-rekkers kupong. Det vil si at man kan sette fire halvgarderinger. Vi bruker lørdagskupongene til Norsk Tipping. Når to eller flere har likt antall rette i kvalifiseringsrundene, bruker vi loddtrekning. I cuprundene går vi tilbake runde for runde og sammenligner tidligere resultater for å avgjøre hvem som går videre ved likt antall rette i duell. Er det fremdeles likt bruker vi loddtrekning.

Hver tirsdag offentliggjør vi navnene på de 16 som har gått videre fra kvalifiseringsrunden uka før. Når vi er i gang med cupspillet, offentliggjøres de som går videre i mandagsavisen.

I cuprunden skal kuponger leveres per epost til Lofotposten senest onsdag kl. 09.00. Ved for sein innlevering vil duellen ende med walk-over. Tippemesterskapet er en konkurranse arrangert av Lofotposten, i samarbeid med Norsk Tipping.