Gå til sidens hovedinnhold

Tjeldsundsaken: Anonymt tips førte til 40 fornærma i grov overgrepssak

Artikkelen er over 3 år gammel

I desember 2017 ble en mann fra Tjeldsund i Ofoten pågrepet og siktet for seksuelle overgrep, herunder seksuell handling med barn under 16 år og seksuelt krenkende eller annen uanstendig adferd i nærvær av eller ovenfor barn under 16 år, i all hovedsak mot unge gutter

Politiet i Ofoten har det siste halve året etterforsket saken som startet med et anonymt tips og nå består av 40 fornærma.

I en pressemelding fra Nordland politidistrikt kommer det fram at etterforskningen nærmer seg slutten.

– Vil nå ta en gjennomgang av saken før den oversendes til statsadvokaten i Nordland for påtalemessig avgjørelse. Det er forventet at saken vil være klar til oversendelse til statsadvokaten i løpet av høsten, forteller etterforskningsleder Ragnhild Normann.

Politiet har registrert 40 fornærma i saken. De fornærma i saken er i all hovedsak menn. Den siktete og de fornærma tilhører i stor grad samme lille lokalmiljø.

– Det har vært gjennomført avhør av alle fornærma, samt en rekke vitner. Den omfattende etterforskningen bygger i all vesentlighet på disse avhørene, avhørene av siktete, samt analyse av elektroniske spor. Kripos har bistått med avhør av fornærma og vitner som er bosatt i andre deler av landet, forklarer etterforskningslederen.

Ikke erkjent straffskyld

Siktede er en mann i 60-årene bosatt i Ofoten. Han er siktet etter straffelovens § 305 og § 304, som har en strafferamme på fengsel inntil 3 år. Siktede var i 1999 mistenkt i en liknende sak, men denne saken ble henlagt samme år etter gjennomført etterforskning. Siktede har forklart seg til politiet igjennom fire avhør, og stiller seg uforstående til mistanken som er rettet mot han. Han har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen.

Viktige bidrag

Mange av sakene som politiet har etterforsket er hendelser som har skjedd i løpet av de siste 40 årene.

– Det er forventet at mange av sakene vil måtte henlegges på grunn av foreldelse, men politiet vil understreke at alle som har valgt å stå fram har bidratt til etterforskningen. Vi ønsker å berømme alle sammen for at de valgte å forklare seg for politiet, med den belastningen det medfører, sier Normann.

Kommentarer til denne saken