Sommeren 2021 åpnet Kaesorila sushirestauranten i Svolvær. Etableringen har blitt en stor suksess, allerede etter vel ett års drift.

– Det har gått overraskende bra, sier 23-åringen fra Bodø som kan vise til svært gode resultater også økonomisk.

Regnskapet for 2021 viser en omsetning på snaut 5,5 millioner kroner for Sakura Lofoten AS i fjor.

Før skatt endte bedriften med et overskudd på 2,2 millioner kroner. I sitt første driftsår sitter selskapet bak restauranten igjen med en egenkapital på 1,7 millioner kroner.

– Vi er veldig fornøyd, sier Tatdao Kaesorila som både eier og driver restauranten.

Restauranten tok imot de første kundene i juni i fjor, selskapet ble etablert i februar i fjor. Da jaktet driveren på gode lokaler i Lofoten for å satse i regionen. Kort tid etter ble også etableringen i Svolvær kjent.

Nå planlegger driveren også etablering på Leknes.

– Vi er på saken, men det gjenstår enda noen detaljer, sier hun og vil foreløpig ikke bekrefte hvor det kan bli aktuelt å åpne sushirestaurant.

Bakgrunnen for etableringa er stor interesse på Vestvågøy.

– Det er stor etterspørsel. Det er masse folk som kjører fra Leknes og til Svolvær for å kjøpe sushi.

Målet er å åpne sushirestaurant på Leknes over nyttår.

Tatdao Kaesorila driver fra før også Sakura Fusion i Bodø.