Siste skudd på trimtilbudsstammen i Vestvågøy er 3, 5 og 10 topp/punkt-tur i Borge. Arrangøren slapp nyheten forleden, nå skal det jobbes og forberedes fram mot oppstarten som er like etter sommerferien.

Lavterskeltilbud

- Tilbudet kan vel kalles et lavterskeltilbud i forhold til andre toppturtilbud. Her dreier det seg om topper og punkter som ligger fra 165 meter over havet til 318 meter over havet. Alle kan med andre ord delta - lett, fint turterreng, sier Are Edvardsen i skigruppa i IL Blest.

- Inntektene av dette arrangementet går uavkortet til alvorlig syke/kreftsyke barn og ungdommer i Lofoten, legger Rita-Wivi Fredriksen i Tjukkasgjengen til.

Bare det i seg selv tilsier at folk burde strømme til skistadion på Borg hvor hovedarrangementet finner sted.

Gapahuken

- Ja, start og innkomst under hovedarrangementet er lagt til gapahuken inne i granskogen like ved startområdet i lysløypa. Der vil det bli salg av kaffe, vafler, saft, frukt og kaker – pluss mulighet for å grille medbrakt grillmat på bålpanne, opplyses det.

- I og med at vi har lagt opp til tre varianter av topp/punkt-tur i Borge, skulle det være noe for enhver smak og form, og som nevnt; det dreier seg ikke om Blåtinden eller Himmeltinden denne gang, legges det til.

Fra 165 til 318 moh

Lista over toppene/punktene som det dreier seg om ser slik ut:

3 topp/punkt-turen: Bjønntuva – 180 moh, Kleftenhammeren – 190 moh, Heia – 165 moh.

5 topp/punkt-turen: Bjønntuva – 180 moh, Klevstadhytta – 170 moh, Gullringhamran 1 – 273 moh, Kleftenhammeren – 190 moh, Heia 165 moh.

10 topp/punkt-turen: Alle de nevnte toppene/punktene, pluss: Gullringhamran 2 – 318 moh, Tverrfjellet 1 – 290 moh, Tverrfjellet 2 – 290 moh, Lysskarsnubben – 298 moh, Resmoltinden – 260 moh.

I trening

Da er det bare kle på seg turtøyet og fjellskoene og legge seg i trening slik at topp/punkt-turene kan gjennomføres på en anstendig måte. Enten du velger tre på rad, fem på rad eller ti på rad. Et helsefremmende lavterskeltilbud som dette kan alle og enhver være med på.