To behandles for brannskader i Bodø

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

To av de tre som ble fraktet til Nordlandssykehuset i Bodø etter båtbrannen på Brettesnes, behandles for brannskader, opplyser pressevakt ved Nordlandssykehuset, Randi Angelsen.

- Det er ikke snakk om livstruende skader. To har fått brannskader som de nå behandles for. Ifølge legen er det ikke skader på store deler av kroppen. Den tredje har pustet inn røyk, og behandles for dette, sier Angelsen som ikke vet hvor lenge de blir på sykehuset i Bodø.

Seks personer var involvert i båtbrannen på Brettesnes søndag formiddag. To ble fraktet til Nordlandssykehuset Lofoten på Gravdal for undersøkelse.

Det begynte med en relativ udramatisk melding fra Brettesnes via Hovedredningssentralen til politiet klokken 10.20 i dag, forteller operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt, Kåre Munkvold.

– Meldingen lød at det var oppstått brann i en ca. 20 fot stor fritidsbåt ved kai på Brettesnes. Vedkommende fortalte at båten ble slept vekk fra kai. Meldingen lød ganske så udramatisk, forteller Munkvold.

Så kom en ny melding om at flere personer skal ha fått brannskader under båtbrannen. Ifølge meldingen skal seks personer har vært ved båten da brannen oppsto.  Den som meldte fra forklarte at den var eksplosjonsartet.

- Vi har mannskap på Brettesnes nå som skal snakke med folk som har observert hendelsen, sier Munkvold.

Meldingen førte til at politiet sendte mannskap som hadde vært opptatt med brannen på Leknes natt til søndag til Brettesnes. Redningsskøyta fraktet ambulansepersonell, lege, brannfolk og politi til stedet.