Nordland politidistrikt opplyser at det mandag ettermiddag er igangsatt en leteaksjon etter to danske turgåere som skulle gå fra Abisko i Sverige over til Narvik og ikke er kommet fram til avtalt tid.

– De to godt utstyrte turgåerne ble sist sett i Abisko der de startet turen, torsdag 1. juni. De to skulle etter planen vært kommet fram til Narvik søndag, 4. juni, men har ikke kommet til avtalt tid og det har heller ikke lyktes redningsmannskaper å lokalisere de to turgåerne. Det pågår nå en redningsaksjon fra både norsk og svensk side. Dersom noen har informasjon om de to turgåerne som er søsken – en mann i begynnelsen av 30-årene og en kvinne i slutten av 20-årene, så ber politiet om at de tar kontakt på tlf. 02800, heter det i en pressemelding.

Operasjonsleder Lars Halvorsen sier til NRK at de to turgåerne visstnok var godt vant til å ferdes i terrenget, og både utstyrt og forberedt til turen.

Et stort letekorps er nå i gang med frivillige fra Norsk Folkehjelp, Røde Kors, Norske Redningshunder, i tillegg til politiet og et redningshelikopter fra Tromsø. Fjellhytter fra DNT, jaktforeninga og lignende sjekkes også nøye, sier operasjonslederen.

Området det letes i er stort og uten mobildekning. I tillegg er det delvis vanskelige turforhold med bløtt terreng ifølge politiet.

Oppdatering klokken 16.32:

- Redningsaksjonen i Ofoten og på svensk side avsluttes. De to danske personene er funnet i god behold på en turisthytte like inne på norsk side. De frivillige som fant danskene vil også frakte dem ned. Politiet takker alle som har vært i innsats.