I november i fjor ble en ung mann utsatt for vold inne på Mix-kiosken på Leknes. Han ble kjørt på sykehuset der han ble utskrevet etter noen dager. Politiet startet etterforskning og fire ungdommer ble siktet i saken.

Les også: Fire ungdommer siktet for grov vold inne på kiosk: – Det er en svært alvorlig sak

Risikerer ti års fengsel

Nå har statsadvokaten i Nordland tatt ut tiltale mot to menn. De er begge under 20 år, der den ene er under myndighetsalder. De begge er tiltalt etter straffelovenes paragraf 274 som omhandler grov kroppsskade. De er også tiltalt etter paragraf 273 som omhandler kroppsskade. De er i tillegg tiltalt etter paragraf 15 som handler medvirkning til straffbar handling.

Paragraf 274 har en strafferamme på fengsel i inntil 10 år.

I tiltalen heter det:
"Han la fornærmede i bakken, holdt han nede og sparket han flere ganger i hodet og/eller overkroppen og/eller medvirket til dette slik at fornærmede ble bevisstløs, fikk hjernerystelse og smerter i venstre skulder som førte til at han ble 100 % sykemeldt".

I tiltalen tar statsadvokat Siv Remen forbehold om at erstatning til fornærmede blir lagt ned.

Lukkede dører

Advokat Knut-Inge Myklebust er forsvarer for den eldste av de to.

– Det er på det rene at min klient i lovens forstand har utøvd vold, men ikke så grov som tiltalen tilsier, sier advokat Knut-Inge Myklebust.

Advokat Stig Erik Mortensen forsvarer den yngste av de to tiltalte.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld i forhold til tiltalen. Retten har forøvrig besluttet at saken vil gå for lukkede dører på grunn av min klients lave alder, opplyser Mortensen.

Saken skal behandles i Salten og Lofoten tingrett i slutten av juni og det er satt av tre dager til forhandlingene.

Les også: Kioskeieren om voldsepisoden: -Alt var bare kaos