Tøft av Mariell

Av
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I kjølvannet av smitteoppblomstringen vi fikk i forrige uke, har vi også kunnet lese flere historier om innbyggere i Lofoten som er eller har vært koronasmittet. Og la det være sagt med en gang: Dette er tøft gjort av de det gjelder, enten det dreier seg om et helt båtlag eller en enslig kafédriver.

Det burde selvfølgelig ikke være slik at det er en belastning å fortelle omverdenen om det, men det er nok dessverre det helt til mange nok har gjort det samme. Noen ganger er dessverre vi mennesker irrasjonelle, og vi projiserer lett vår egen frustrasjon og redsel over på andre.

De som har vært syke, eller er det nå, har ikke vært noe dårligere på smitteverne enn andre. Dette viruset rammer vilkårlig, og det kan være den minste lille filleting som gjør at viruset finner akkurat deg.

Tilbake til kafédriver Mariell. Hun har virkelig fått kjenne på motgang i oppstartsåret for MER Café. Både koronasituasjonen og anleggsarbeidene i Storgata har gjort det svært utfordrende å drive kaféen, noe du tidligere har kunnet lese om i Lofotposten. Når hun i tillegg ble smittet selv, og forteller om det, så vitner det om en stayer-evne som gjør at hun og kaféen vil klare seg gjennom brasene.

Det er i hvert fall ingen grunn til å unngå butikker og kaféer der ansatte har vært smittet, og mest sannsynlig er det aldri tryggere å oppsøke en virksomhet enn rett etter et smittetilfelle. Da er alle berøringspunkter grundig desinfisert, og ingen som har hatt koronasmitte får lov til å omgås andre før de er friskmeldt.

I skrivende stund er 25 lofotinger rammet av korona. 22 på Vestvågøy, og tre i Moskenes. En av disse er lagt inn på sykehus. Mange er satt i karantene, og vi må regne med krevende uker også fremover. Avstand, håndvask og å holde seg hjemme når man er syke er det viktigste i kampen mot viruset, men åpenhet og god informasjon er også med på å bekjempe det.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags