Gå til sidens hovedinnhold

Tommelen ned for vannbåren varme i fortauet mot torget

Artikkelen er over 1 år gammel

Både sameiet Kjolestuegården og Bygården mener at Follo Fjernvarme sitt tilbud om vannbåren varme er for dyrt.

Nå ber man om et møte med kommunen, der det forutsettes at både Kjolestuegården og Bygården er til stede.

Men i utgangspunktet har Kjolestuegården med sine 26 seksjoneseiere inklusive den ene næringsseksjonen, avvist å fortsette å få levert vannbåren varme som tiner fortauene vinterstid mot Roald Amundsens gate og Torggata. Dette er dermed det samme standpunktet som man formidlet i et brev til kommunen tidligere i sommer, og som resulterte i at Follo Fjernvarme AS senket tilbudet sitt noe.

Beboerne i Kjolestuegården fikk sjokkregning for oppvarming av fortauet - nå har de fått nytt tilbud

Advokat Knut Pedersen, som representerer sameiet og næringsseksjonen i Kjolestuegården, sier til Lofotposten at kommunen som fakturaansvarlig for Follo Fjernvarme AS den 18. september ble skriftlig informert om at gårdeierne opprettholder at det til vinteren ikke skal brukes vannbåren varme fra Follo Fjernvarme AS for å tine fortauene langs gården i de to bygatene.

Advokat Knut Pedersen sier til Lofotposten at dette er et standpunkt som også nabogården er enig i, nemlig Bygården. Bygården er det tidligere Nordeabygget som Cetho Eiendom AS har kjøpt og renovert for noen år siden.

Anlegget for vannbåren varme er teknisk sett ett system langs de to eiendommene i Torggata, og det lar seg derfor ikke gjøre å slå av varmen langs det ene av de to byggenes fortau, og la det andre bygget fortsatt ha vannbåren varme. Her er det felles skjebne som gjelder.

- Men gårdeierne er ikke avvisende til å snakke med kommunen. Dialog kan kanskje føre til noe, så derfor har man imøtekommet å delta på et møte senere i september som leder for teknisk drift i Vågan, Svein Christiansen, inviterte til i et skriv den 12. september i år, bekrefter advokat Knut Pedersen overfor Lofotposten.

Seksjonseiere i Kjolestuegården som Lofotposten har snakket med sier at det ikke er å legge skjul på at en kostnad på 200.000 kroner for vannbåren varme i en vintersesong er en prislapp man kan leie inn mye brøytehjelp og strøing for.

Man anser at prislappen for vannbåren varme er altfor høy i forhold til alternativet med manuell rydding og strøing. Selv om det ikke skal legges skjul på at løsningen med tinte fortauer hele året er den beste løsningen for sameiet, også for brukerne ellers av bygatene rundt torget i Svolvær.

Sjokkregning til Kjolestuegården i Svolvær etter vintersesongen

Kommentarer til denne saken