Gå til sidens hovedinnhold

Toppnavn til Lofoten Countryfestival 2020:- Vi har jobbet steinhardt for å få de til Leknes

Artikkelen er over 1 år gammel

Til neste år er Lofoten Countryfestival 20 år, og nå er det klart at amerikanske The Mavericks blir hovedband på lørdag. På fredag er det norske Rotlaus som topper plakaten.

I år overtok IL Blest Lofoten Countryfestival, og de gjorde noe endringer. Blant annet var det konserter både fredag og lørdag i Lofothallen. Begge dagene var det utsolgt.

Neste års festival skal arrangeres i tidsrommet 3. til 6. september, og da skal 20. års jubileet markeres.

– Vi har store planer for neste års festival som blir sydd over samme lest som i år. Det vil si åpning i Festivalteltet, konsert både fredag og lørdag i Lofothallen, og avslutning i Borge kirke, sier Samuelsen.

Jobbet hardt

14. dager etter årets festival begynte han og resten av styret å jobbe med neste års artister, og nå kan han røpe hvem som blir hovedartist på lørdag.

– Vi har jobbet steinhardt for å få The Mavericks tilbake til Leknes, og fredag fikk vi bekreftelsen. De blir å spille på lørdag i Lofothallen, og vi er veldig glade over denne signeringen. Vi har fått mange henvendelser om at vi måte få The Mavericks tilbake igjen. De var her i 2014 og da var det utsolgt. Vi håper at det samme skjer til neste år, sier en fornøyd festivalsjef som ikke legger skjul på at det koster å få en så populær gruppe til Lofoten.

– De er den dyreste signeringen til Lofoten countryfestival, men vi har fått til en avtale vi kan leve med, og det er artig å kunne tilby et så stort navn, sier Samuelsen.

The Mavericks ble startet i 1989 og musikken er typisk nashville-country med innslag av mambo, surf, gospel og texmex. Trekkspill og blåsere er med for å krydre lydbildet. På 90-tallet vanket det en rekke priser og de solgte meget bra. Etter noen års pause var bandet tilbake i 2012 og gjorde stor suksess.

Norsk på fredag

Reidar Samuelsen er også svært fornøyd med bandet som topper plakaten på fredag.

– Norske Rotlaus er toppnavnet på fredag. Svært mange har ønsket nettopp Rotlaus, og nå innfrir vi det ønsket. Rotlaus er kjent som et godt liveband, og treffer spesielt godt blant de yngre. De andre fem bandene blir annonsert utover vinteren. Billettsalget starter i løpet av helga, forteller Reidar Samuelsen.

Rotlaus er fra Ørsta, og på kun 4 år gikk Rotlaus fra å være helt ukjent til å bli et av Norges desidert største norskspråklige liveband.

Festivalen offentliggjorde The Mavericks og Rotlaus under Blest-festen lørdag kveld. Der var alle de frivillige under countryfestivalens spesielt invitert.

Bildeserie

Lørdagens countryfolk

Bildeserie

Fredagens countryfolk

Bildeserie

Torsdagens countryfolk

Kommentarer til denne saken