Vestvågøy Ti på topp er en konkurranse som går ut på å gå på ti forskjellige fjelltopper rundt i kommunen i løpet av en sommersesong. Tiltaket er svært populært og en av dem som har vært med i år er ti år gamle Mali Jacobsen fra Ballstad.

Sjukt fin natur 

-Dette er sjette gang jeg klarer alle ti fjelltoppene og det er jeg litt stolt over, sier tiåringen som går turene sammen med mamma og storesøster Alise.

-Jeg synes det er flott å gå i fjellet. Av og til blir det litt tungt, men da motiverer mamma meg at vi skal kjøpe soft-is på turen hjem. Da går det mye lettere, sier Mali som røper at mamma ikke bestandig holder det hun lover når det gjelder belønning.

  • Les også: Stort oppmøte på punkttur 

-Mange ganger har hun glemt av det helt til vi er hjemme. Jeg tror hun er begynt å bli litt glemsk, sier hun med et stort smil. I tillegg til å gå i fjellet er tiåringen også med på speideren og spiller fotball for Ballstad UIL.

-I tillegg til at det er flott og artig å gå i fjellet er det også kjempegod trening. Vi prater og flirer mye når vi går på fjellturene våre, sier Mali som denne sesongen også vi selskap av en turgåer som enn mye yngre enn henne.

-Jeg er tante til Amelia som bare er ni måneder gammel og hun har vært med på Ti på topp i år, men hun klarte bare seks topper, sier Mali.

-Amelia gikk altså ikke selv, men satt på ryggen til moren hennes, forklarer den unge fjellgeita fra Ballstad. Når vi spør om hvilken topp som er den beste å gå på er hun ikke i tvil.

-Ballstadheia er den suverent flotteste toppen å gå på. Dit er det lett å gå, men det viktigste er at vi da får en flott utsikt over Ballstad som er den flotteste plassen på Vestvågøy. Vi ser også huset vårt, slår Mali fast. Ti åringen vil fortsette med å gå fjellturer.

-Jeg skal gå Ti på topp i mange år, forhåpentligvis sammen med Amelia, avslutter Mali.