I fjor besøkte omtrent 200.000 personer festivalen, ifølge Landbruks- og matdepartementet, og de som stikker innom i år får muligens ferten av tørrfisk fra Lofoten.

Det er Innovasjon Norge som arrangerer festivalen på oppdrag fra departementet. Programmet er tett, blant annet skal det kåres en norgesmesteri gardsost og Matmerk skal gi sine utmerkelser til matprodusenter som utmerker seg spesielt.

Aalan gårds "Capra" ble den første osten fra Lofoten som fikk Spesialitet-merket fra Matmerk. "Steinfjording Naturell" fra Lofoten gårdsysteri er også et godkjent produkt under Matmerks paraply.

Fra Lofoten er blant annet tørrfisken representert på Matstreif. "Tørrfisk fra Lofoten" har egen stand i Matmerk-teltet hvor tørrfisk naturell og tørrfiskkrem fra Røst skal serveres. Fredag ettermiddag inviteres det til et kort foredrag om tørrfisk.

I tillegg har Anitas sjømat fra Moskenes stand hvor hun viser fram sjømatproduktene sine.

- Anitas sjømat har vært med som en del av Bondens marked i flere år og hun har en flott bod som alltid. Tørrfisk fra Lofoten er med for første gang, forteller Anne Karine Statle i Lofoten Mat BA.

- Formålet med å ta med tørrfisk fra Lofoten er å kommunisere til forbrukerne at det er enkelt å tilberede tørrfisk. Vi ønsker også å kartlegge hvor de som er interesserte i tørrfisk holder til, slik at vi kan sette inn støtet der sammen med kokker og produsenter, forteller Statle.