Tall fra Norges Sjømatråd viser at Norge eksporterte 322 tonn tørrfisk til en verdi av 45 millioner kroner i august.Det er en nedgang i volum på 13 prosent.Verdien falt med 13 millioner kroner, eller 22 prosent, sammenlignet med august i fjor.Italia, Nigeria og USA var de største markedene for norsk tørrfisk i august.

– Høstens tørrfisksalg til Italia har ikke kommet i gang ennå. Restaurantene har begynt å åpne igjen, noe som vil være positivt også for tørrfisken. Nå venter vi spent på utviklingen etter hvert som italienerne begynner å komme tilbake fra ferie. Samtidig er det økende smitte i Italia, og en eventuell ny nedstengning i markedet vil være negativt, sier sjømatanalytiker Ingrid Kristine Pettersen i Norges sjømatråd i en pressemelding.

Totalt ble det eksportert sjømat for 7,3 milliarder kroner. Det er 1,2 milliarder kroner lavere enn i august i fjor. Hittil i år er det eksportert sjømat for 68,2 milliarder kroner. Det er en økning på 781 millioner kroner, eller i overkant av 1 prosent, sammenlignet med samme periode i 2019