Etter en spennende finale med tøffe utfordrere, vant Lofoten TV2-seernes gunst under lørdagens direktesendte program Gullfisken. Reklamefilmen "Hold i torsken" tok hjem sin gullfisk.

Filmen har høstet heder og ære siden fra den ble vist for første gang for rundt ett år siden - og ble utropt til en av 12 "Sølvfisker" i mars 2014.

- Dette er fantastisk. Vi er utrolig takknemlige for alle stemmene og støtten vi har fått fra Nord-Norge, sier markedssjef i Lolfotprodukt, Camilla Beck Sætre, som var til stede på Chateau Neuf i Oslo.

Gleden var ikke mindre på Leknes, hvor det under sendingen ble holdt vake på Sans og samling.

- Jeg er helt skjelven. Vi hadde håpet på dette, men ... Og så vant vi. Det er på grunn av en utrolig innsats. Dette er en seier for hele Nord-Norge, sier Bjørn Håkon Liland.

To av hovedskuespillerne i filmen er ikke mindre begeistret.

- Det føles fantastisk. Nå blir det feiring. Vi tenker det blir en bedre middag i morgen, sier Sølvi Andersen og Olav Morling.

Det skal være første gang at Gullfisken har gått til en reklamefilm fra Nord-Norge.

- Dere er klar over at dette er historisk? 23 år med Gullfisken - og aldri før har Nord-Norge vunnet, sier Svein Spjelkavik.

80 personer var til stede på Sans og samling for å følge sendingen. Jubelen sto i taket da torsken vant.

Jubelen var også stor i Chateau Neufs storsal da "Hold i torsken" stakk av med årets gullfisk.

- Reklamefilmen vår har en enorm sjarm og tar den nordnorske humoren på alvor. Jeg tror vi vinner fordi folk har blitt veldig glad i den, sier Beck Sætre.

Reklametid til en verdi av en million kroner, og heder og ære er premien.