Gå til sidens hovedinnhold

Tour de Lofoten: – Det er flotte forhold i løypa

Artikkelen er over 2 år gammel

I helga stakes Tour de Lofoten i gang i Kabelvåg i regi av KS Ski Lofoten. Lørdag er det Kabelvågrennet, mens Lofotrennet går av stabelen søndag.

– Vi kunne ønsket oss flere forhåndspåmeldte. Det gjør det lettere for oss, men av erfaring vet vi at det er mange som kommer i siste liten. Vi har utvidet påmeldingsvinduet, forteller arrangør Stig Mortensen i KS Ski Lofoten, og legger til at det rundt klokken 10 fredag formiddag er påmeldt omtrentlig 60 deltakere på både Kabelvågrennet og Lofotrennet.

Forholdene i marka er ifølge arrangøren svært gode.

– Det er veldig fint. Vi har valgt å legge den lange løypa opp litt annerledes enn vi vanligvis har gjort. Det skyldes at det er lite snø i enkelte bakker. Den lange løypa går nå kun rundt Astridhaugen i Svolvær, sier Mortensen, og legger til:

– For alle som har lyst til å komme seg ut på ski i helga er det bare å gjøre seg klar. Det er kafe på ungdomsskolen, og på Skihytta kjører Polarkraft et arrangement i samarbeid med oss. Det blir også en egen klasse for barn opp til syv år. Det blir rikelig anledning til å få mye god og frisk luft i helga.

Kommentarer til denne saken