Gå til sidens hovedinnhold

Tove kommer hjem for å holde foredrag om Trump: - Han er en president USA aldri har sett maken til

Artikkelen er over 2 år gammel

Vågan Historielag arrangerer åpent møte med tidligere USA-korrespondent Tove Bjørgaas.

Anders Holmen i Vågan historielag forteller at de arrangerer foredrag med Bjørgaas torsdag kveld på galleri Gunnar Berg på Svinøya i Svolvær. Der skal hun holde foredrag om situasjonen i USA etter at Donald Trump kom til makten

- Donald Trump er en president USA aldri har sett maken til. Han er landets første ikke-demokratiske president, hevder kritikerne. Hva betyr dette for amerikanerne og for vårt forhold til USA, og hvilke røtter har det i i historien, sier Tove Bjørgaas i ei pressemelding om torsdagens foredrag.

Tove Bjørgaas har vært korrespondent i USA i 12 år, hvorav åtte av dem for NRK, og kom hjem til Norge i fjor. Hun er opprinnelig fra Svolvær, og skal blant annet delta på historielagets arrangement denne uka.

- Dette er jo kanskje godt utenfor vårt primære nedslagsfelt. Men Tove er fra Svolvær og med den kunnskapen hun har som mangeårig korrespondent i USA synes vi det er på sin plass å invitere henne, sier Anders Holmen.

Han mener utviklingen i USA er høyst relevant å diskutere, også for et historielag.

- Jeg tror det kommer til å være god interesse for dette foredraget. Sånn som ting utvikler seg tror jeg man ikke kan si at dette ikke er noe som angår oss alle.

Kommentarer til denne saken