Gå til sidens hovedinnhold

Slutt på juletrær

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter 14 år er det stopp; Vedsentralen skal ikke lenger selge juletrær til våganværinger.

– Vi må bare beklage, men vi tjener ikke penger på dette. Og siden det alltid er mye arbeid med å organisere juletresalg, må vi også trekke inn det aspektet, sier daglig leder i Vågar Produkter, Tor-Henrik Jensen til Lofotposten.

Og det er avdeling Vedsentralen som har sørget for dette tilbudet siden 2001. Siste år, som skulle bli det siste, hadde man redusert salg. Likevel kjøpte 350-400 sine juletrær ved bedriften i Kabelvåg.

– I tillegg til selve salget, hadde vi de siste årene ei ordning der vi kjørte trær til døra hos folk. Vi fikk dermed mye ros for dette tiltaket, sier daglig lederen.

Er det andre grunner til at dere har solgt mindre i 2014 enn tidligere?

– Vi legger ikke skjul på at stadig færre har kjøpt av våre importerte trær fra Danmark. Men den største tilbakegangen kom for tre år siden da plasttrær kom for fullt.

Tror du plast overtar?

– Det er mulig, særlig hos den eldre generasjonen. Likevel tror jeg nok at småbarnsforeldre vil holde på de gamle tradisjonene. Får de sjansen, vil de dra inn i skogen og felle sitt eget tre. I noen områder er jo dette mulig, sier Tor-Henrik Jensen som selv har et lite plasttre han henter frem hver jul.

Skal dere i Vågar Produkter gjøre noe annet som erstatning for juletresalg?

– Vi er på utkikk etter nye prosjekter. Men slik vi driver, kan vi ikke gjøre noe som er konkurranse med det øvrige lokale næringsliv, sier han.

Kommentarer til denne saken