Påtroppende ordfører Frank Johnsen (Sp) stilte i ordførerkjede og hilste Vågans eldre på FN sin internasjonale eldredag tirsdag 1. oktober 2019.

Han viste til at dette arrangementet i regi av Vågan eldreråd er et viktig tiltak som blir satt pris på, og han takket eldrerådet for innsatsen på vegne av Vågan kommune. Han viste også til at de eldre er en ressurs som er viktig for kommunen.

Underholdning

Av underholdning hadde man i år som mange ganger før fått gruppen Flamingos til å spille, og de fire musikerne Rolf G. Nicolaisen, Miguel Gutierrez, Olav Sørensen og Knut Krogstad innfridde med en minikonsert med kjente og kjære melodier for målgruppen i salen. Melodier og sanger som noen også testet dansefoten til.

Også vokalist John Bless kom til eldredagen og underholdt med kjente countrysanger, som falt vel i smak.

Dag Kajander og Kai Larsen viste også at de kan engasjere et eldre publikum. Og Thon Hotel Lofoten sitt kjøkken og ildsjelene i Livsglede for eldre serverte maten og gjorde FN sin internasjonale eldredag til en flott festkveld for de eldre i Vågan tirsdag 1. oktober.

Som i mange år tidligere var Ingvald Myrseth fra Laukvik kveldens konferansier i Lofoten kulturhus.

Et samfunn for alle aldre

Statens seniorråd oppfordret i år alle landets kommuner og eldreråd til markere FNs internasjonale eldredag 1. oktober. Årets tema er «Et samfunn for alle aldre».

FNs generalforsamling utpekte i en resolusjon i 1990 den 1. oktober som den internasjonale eldredagen. Dagen ble markert første gang 1. oktober 1991.

Ved å utpeke en bestemt dag som eldres dag ønsket FN at fokuset skulle rettes mot eldres faktiske og potensielle bidrag i samfunnsutviklingen.