- Hold hodet kaldt i sommertrafikken!

Sommertrafikk: Trafikksikkerhetskoordinator Per Erik Rynning i Midtre Hålogaland politidistrikt ber folk være ekstra oppmerksomme i sommertrafikken. Arkivfoto

Sommertrafikk: Trafikksikkerhetskoordinator Per Erik Rynning i Midtre Hålogaland politidistrikt ber folk være ekstra oppmerksomme i sommertrafikken. Arkivfoto

Artikkelen er over 4 år gammel

Per Erik Rynning er trafikksikkerhetskoordinator i politiet i Midtre Hålogaland og ber bilistene om å vise hensyn og holde hodet kaldt nå som turistsesongen langs veiene er i full gang.

DEL

De siste dagene har politiet meldt om flere trafikkulykker og trafikkforseelser i hele Midtre Hålogaland.

Mange hendelser

-Det har vært mange hendelser både store og små de siste dagene. Det har vært til dels store fartsoverskridelser, ruskjøring og alvorlige ulykker. Vi har et klart fokus på dette og målet er å luke ut verstingene og dermed forebygge lidelser forbundet med trafikkulykker, sier Per Erik Rynning som er trafikksikkerhetskoordinater for politiet i Midtre Hålogaland.

Han er klar at alle som ferdes langs veiene må tenke på egen sikkerhet.

-Alle må tilpasse farten til vær og føreforhold. Er det steder der folk vet det kan være trafikkmessige utfordringer så må farten avpasses. Det er ekstra viktig å være oppmerksom når det er så mange på veien. Bruk nødvendige sikkerhetsutstyr og selvfølgelig kjøre rusfritt, slår Rynning fast.

Les også: Bobil i grøfta på Offersøya

Les også: Utforkjøring på E10

-Hold hodet kaldt

-Mange irriterer seg på saktegående bobiler og bilister som er mer interessert i å se på naturen enn å følge med på veien?

-Det er en utfordring at mange turister kjører sakte og kanskje stopper på plasser som ikke er hensiktsmessig. Jeg vil oppfordre bilister som opplever dette til å holde god avstand og vente med forbikjøringer til dette er forsvarlig. Det er viktig at bilistene ikke lar seg irritere til svært trafikkfarlige manøvre. Aggressiv kjøring kan føre til trafikkfarlige situasjoner som kan føre til alvorlige ulykker. Havner du i slike situasjoner så hold hodet kaldt, er rådet fra Rynning som mener at det er det store antallet kjøretøy som er utfordringen.

-Det er nok ikke verre nå på sommeren, men det er det store antallet kjøretøy som er utfordringen. Vi må huske på at verstingene som vi tar stort sett er lokale bilister. Holdt hodet kaldt og vis hensyn så får vi alle en fin sommer, avslutter trafikksikkerhetskoordinator Per Erik Rynning.

Debatt: Hva irriterer deg mest i sommertrafikken? Skriv i kommentarfeltet

Les også: Utforkjøring ved kryss

Les også: Scheisse..!

Les også: Bilen knust i krasj, sjåføren måtte skjæres løs

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken