Blankslitte dekk og løs last

KONTROLL: Frode Nilsen sjekker dekkene på denne bilen og fant alt i skjønneste orden. Det var det ikke alle som hadde. Begge foto: Kai Nikolaisen

KONTROLL: Frode Nilsen sjekker dekkene på denne bilen og fant alt i skjønneste orden. Det var det ikke alle som hadde. Begge foto: Kai Nikolaisen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter lang tids fravær var Statens vegvesen igjen på plass i Lofoten for å kontrollere tyngre kjøretøy. Løs last og blankslitte dekk var noe av det som ble avdekket under kontrollen.

DEL

Statens vegvesen har en egen gruppe som har ansvaret med å kontroller tyngre kjøretøy.

Lenge siden sist

Tirsdag hadde teamleder Wilhelm Gjevestad og Frode Nilsen stilt seg opp på parkeringsplassen på E10 ved Storeidet på Vestvågøy.

De var klar på at det var lenge siden de hadde vært i Lofoten.

-Det er altfor lenge siden sist vi har vært her. Av praktiske årsaker har vi lagt mye av kontrollerne til stasjonen i Gullesfjorden. Der har vi alt det utstyret vi trenger for en fullstendig kontroll, sier Frode Nilsen.

Løs last

Tirsdag ble 11 tyngre kjøretøy kontrollert og de to fant flere feil.

-To biler hadde ikke sikret lasten skikkelig. Lasten var bare lagt i løst i kassen. Begge to fikk kjøreforbudt til at lasten var skikkelig sikret, sier Nilsen.

Han forteller en bilfører ble bøtelagt etter å ha kjørt med blankslitte dekk. Det koster 750 kroner per dekk.

Manglet kjettinger

Tyngre kjøretøy er pålagt å ha med minimum tre kjettinger, det var det ikke alle som hadde.

-Vi har skrevet ut tre gebyr på 1000 kroner hver på grunn av manglende kjettinger. I tillegg ble det gitt et gebyr på 500 kroner til en som ikke hadde med vognkortet, forteller Nilsen.

Bare nordmenn

-Er mange av disse gebyrene og påleggene gitt til utenlandske vogntogsjåfører?

-Alle som har fått pålegg eller gebyr er norske sjåfører på norskregistrerte biler, slår Nilsen fast.

At det er lenge siden det hardt vært tungbilkontroll i Lofoten kan en av sjåførene som ble stoppet bevitne.

-Jeg har kjørt tungbil siden 2001 og dette er første gang jeg blir stoppet. Det er bare å kontrollere, sier sjåføren som måtte tåle et gebyr for ikke å ha med nok kjettinger.

-Det er greit. De gjør bare jobben sin, slår sjåføren fast.

Kommer igjen

Selv om det er lenge siden det har vært tungbilkontroll i Lofoten så lover Gjevestad og Nilsen at de blir å se oftere i tiden framover.

-Vi kan love at vi blir å se oftere på veiene i Lofoten. Kontrollen i dag viser helt klart at det er et behov, sier de to som kan fortelle at tungbilgruppa har fått ekstra ressurser.

-Vi har til nå være fire i stykker i denne gruppa. Nå har vi fått to til. Det gjør at vi får mye større kapasitet og det vil tungbilsjåførene i Lofoten få merke i tiden framover, slår de to fast.

Artikkeltags