Skademeldingene til forsikringsselskapene kan lett bli ufrivillig morsomme når det er kaldt og mørkt og du nettopp har småbulket med en annen bil.

Ordene kan stokke seg for noen og enhver når skademeldingsskjemaene for bil A og bil B skal fylles ut.

- Ja, det hender ikke så rent sjelden at vi får inn meldinger som neppe ville fått ståkarakter på norsktentamen, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Ufrivillig morsomt

- Heldigvis har skadebehandlerne god fantasi og lang trening i å sette seg inn i ulike skadesituasjoner. Utfyllingen av skademeldingsskjemaene bærer ofte preg av situasjonen, og da blir det svært sjelden prosa som når opp til litteraturprisnivå, uttaler han.

Enkle fakta og en nøktern beskrivelse av hendelsen er best, både for den som skal skrive og den som skal lese, understreker Sigmund Clementz.

Her er et knippe av ufrivillig morsomme skademeldinger selskapet har mottatt:

  • «Jeg forlot min Ford Coupé utenfor, og når jeg kom tilbake fant jeg til min store overraskelse en Ford Cabriolet.»
  • «Jeg mener at ingen av partene hadde skyld i uhellet, men hvis det ikke er tilfelle, er det motparten.»
  • «Fyren var overalt. Jeg måtte bråsvinge flere ganger før jeg traff ham.»
  • «Hans skyld. Han holdt altfor liten avstand til bilen bak.»
  • «Min passasjer er for øvrig medlem av Norges Fotballforbunds lovkomité...»
  • «For å unngå kollisjon kjørte jeg på den andre bilen.»

 

Flere tar bilder

De siste årene har Clementz merket en økning i antallet bilder som tas i forbindelse med trafikkuhell. 10-15 prosent av alle skademeldinger ved trafikkuhell blir i dag dokumentert med foto, går det fram av statistikken.

- Du behøver ikke ta bilder av bulken, den ser verkstedet som takserer skaden. Det er viktigere å fotografere skadesituasjonen og omgivelsene fra flere vinkler. Husk også skilting og oppmerking, sier Clementz.

Hver dag er det rundt tusen kjøretøyer som får bulker i trafikken her i landet, viser forsikringsstatistikk fra Finans Norge. (ANB)