Gå til sidens hovedinnhold

Retten trodde på mannens forklaring om alkoholinntak etter kjøreturen

Dømt for å ha drukket etter trafikkuhell

Artikkelen er over 5 år gammel

En mann i 30-årene ble frikjent for promillekjøring, men dømt for å ha drukket alkohol mindre enn seks timer etter et trafikkuhell.

Mannen i 30-årene sto tiltalt for å ha kjørt bil til tross for at han var påvirket av alkohol. Subsidiært var han tiltalt for å ha nytt alkohol mindre enn seks timer etter at han var innblandet i et trafikkuhell. Det var en natt i juni i fjor at mannen var involvert i et trafikkuhell på Hagskaret. I retten forklarte tiltalte at det kom en bil i motgående kjørefelt som han måtte svinge unna. Bilen hans traff autovernet og tippet over på siden. Han måtte selv klatre ut bakdøren. Han forklarte i retten at den andre bilen ikke stoppet.

  • Les også:  

Da politiet ankom var det ingen personer ved bilen, men politiet fikk et tips om hvor bilen tilhørte. Politiet rykket ut til det aktuelle arbeidsstedet og der fant de tilkalte sovende i en stol. Politiet oppfattet han som åpenbart beruset og han ble tatt med til blodprøvetaking. Analysen viste at mannen hadde en promille på 1,48 om lag tre timer etter uhellet skjedde.

Tiltalte forklarte i retten at han gikk fra Hagskaret og til arbeidsplassen sin. Han slo fast at han ikke hadde drukket før kjøringen. Han forklarte videre at han hadde smerter i en arm og drakk en halv flaske vodka for å døyve smerten etter han var kommet på sin arbeidsplass.

I dommen heter det at tiltaltes forklaring om at han drakk etter kjøringen ikke kan utelukkes.

-Retten må da legge til grunn at alkoholen var drukket etter kjøringen fant sted. Tiltalte frifinnes for tiltalebeslutningen om gjelder promillekjøringen, heter det i dommen.

Mannen erkjente at det var han som kjørte bilen og drakk alkohol mindre enn seks timer etter kjøringen.

Mannen som er utenlandsk statsborger forklarte at ikke visste om forbudet om etterfølgende alkoholnytelse etter å ha vært innblandet i et trafikkuhell som han burde ha skjønt kunne føre til politietterforskning. Mannen ble funnet skyldig for å drukket alkohol mindre enn seks timer etter et trafikkuhell. Han ble dømt til fengsel i 21 dager som blir gjort betinget med en prøvetid på to år. Han ble også fradømt føreretten i 15 måneder og gjenerverv forutsetter ny full førerprøve. Han ble også dømt til å betale en bot på 25.000 kroner.

Kommentarer til denne saken