Politiet: Ønsker å komme i kontakt med vitner etter at personbil og lastebil kolliderte ved tunnel på E10

Store skader på personbilen som kolliderte med lastebil på E10.

Store skader på personbilen som kolliderte med lastebil på E10. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Klokken 14.30 opplyser politiet til Lofotposten at de ønsker å komme i kontakt med vitner til ulykken.

- Det gjelder spesielt fører og passasjerer i en blå personbil som lå bak ulykkesbilen, forteller operasjonsleder Odd Ivar Pettersen, og ber vitner ta kontakt med politiet på telefonnummer 02800.

Nødetatene rykket klokka 11.15 ut fra Svolvær etter melding om trafikkulykke ved Rørvikskartunnelen i Vågan.

En personbil og en lastebil hadde kollidert rett ved utløpet på østsida av tunnelen.

Politiet meldte klokka 11.29 at alle involverte var våkne og bevisste. De to personene som satt i personbilen er kjørt til sykehus, men ifølge politiet skal det ikke dreie seg om alvorlige skader. Personene er utenlandske. Lastebilsjåføren kom fysisk uskadd fra hendelsen.

Kjøretøyene hadde truffet hverandre i front.

- Det er tydelig at ett av kjøretøyene har kommet for langt inn i motgående kjørefelt, sier innsatsleder Line Lysvold i politiet til Lofotposten.

E10 ble stengt og var det fortsatt klokka 12.00, men brannvesenet var i full sving med å rydde opp og koste av veien, slik at først ett felt ble åpna 12.14.

Det er ikke mistanke om promillekjøring. Politiet gjorde undersøkelser og oppmåling på stedet, for å kartlegge ulykka. Det er opprettet anmeldelse i etterkant av hendelsen.

Entreprenøren som eier lastebilen, opplyser til Lofotposten at kjøretøyet var utstyrt med kamera på dashbordet og at dette skal ha filmet hendelsen. Kameraet er overlevert til politiet.

Det ble lange køer i området etter ulykka.

Artikkeltags