Tall fra Tryg Forsikring vil kanskje roe nervene til de som bekymrer seg for fredagen. Statistikken viser nemlig at det skjer færre ulykker på fredag den 13. enn på vanlige dager, skriver Fremover.

– Vi har gjennomgått statistikk for de siste årene, og det viser seg at det faktisk oppstår færre ulykker på fredag den 13. enn andre fredager, sier pressekontakt i Tryg Forsikring, Arvid Steen.

Merker ikke noe forskjell

En av dem som ikke merker noen forskjell i trafikken på fredager som har tallet 13., er faglig leder ved Fagertun Trafikkskole, Barbro Husjord.

– Det ruller og går som vanlig. Vi har like mange kjøretimer den dagen som alle andre dager, sier Husjord.

Grunnen til at det er mindre trafikkulykker på en slik dag, blir med spekulasjonene, men Husjord har en teori om hvorfor trafikken går så bra.

– På fredager skal mange folk til og fra byen. Mange er ferdig samtidig på jobb, og da skaper det kø i trafikken. Dette fører til at personer som kjører må kjøre sakte, og det skaper tryggere situasjoner, forteller Husjord.

Spøker med elevene

For enkelte kan førstkommende fredag virke skremmende, spesielt hvis man er ny i trafikken. På Fagertun Trafikkskole spøker lærerne med elevene for å lette litt på nervene til elevene.

– Det blir litt vitsing på slike dager. Elevene synes å ha det morsomt, og det blir en del fliring, sier Husjord.

Gode råd

Fredag og tallet 13 har hver for seg blitt sett på som et tegn på ulykke i ulike religioner og kulturer siden mennesket satte sine føtter på jorda. En kombo av disse får mange overtroiske til å trå varsomt denne dagen, og se opp for svarte katter og knuste speil.

– Møt fredag som om den skulle hvert en hvilken som helst annen fredag. Det er ingen grunn til å frykte det verste eller stresse, sier Steen.