Åpnet fortau til 25 millioner: – Et viktig trafikksikkerhetstiltak

GLAD: Regiondirektør Geir Hartz Jørgensen i Statens vegvesen, og ordfører Remi Soblerg var assistenter da fylkesråd for samfeRdsel, Bent-Joacim Bentsen foretok den offisielle åpningen.

GLAD: Regiondirektør Geir Hartz Jørgensen i Statens vegvesen, og ordfører Remi Soblerg var assistenter da fylkesråd for samfeRdsel, Bent-Joacim Bentsen foretok den offisielle åpningen. Foto:

Torsdag var det offisiell åpning av fortauet forbi Vest-Lofoten videregående skole. Statens vegvesen, fylkeskommunen og Vestvågøy kommune er stolte over trafikksikkerhetstiltaket som kostet 25 millioner kroner.

DEL

Fortauet ligger i Idrettsgata på Leknes, og går mellom Leknes og Fygle. Det er en svært trafikkert vei med i overkant av 7000 biler i døgnet. I tillegg er det svært mange myke trafikanter. I forbindelse med byggingen av den nye videregående skolen på Leknes bestemte Nordland fylkeskommune at det skulle bygges nytt fortau.

Torsdag var det offisielt åpning av fortauet som Mesta har vært entreprenør på.

Lite, men komplisert prosjekt

Regiondirektør Geir Hartz Jørgensen i Statens vegvesen la ikke skjul på han var stolt.

– Dette er etter vår målestokk et lite, men komplisert prosjekt. Jeg er imponert over den jobben Mesta har gjort. Det er ikke enkelt å gjøre en så stor jobb på en så sterk trafikkert jobb. Fortsatt gjenstår det en liten bit som ikke har fått asfalt. Dette blir tatt til våren. Da blir også fotgjengerovergangene malt, og det blir sådd. Jeg er stolt i dag. Dette er et av de siste prosjektene som jeg er med å ferdigstille før Nordland fylkeskommune tar over våre oppgaver fra nyttår, og det er litt vemodig, sa Jørgensen.

God dag på jobben

Ordfører Remi Solberg beskrev det å få være med å åpne et så viktig trafikksikkerhetstiltak som en god dag på jobben.

Fylkesråd for samferdsel Bent-Joacim Bentsen (Sp) sa at han skjønte behovet for fortauet.

– Den korte tiden jeg har vært her så er jeg overrasket over hvor stor trafikk det er på stedet. For fylkeskommunen har vi en null visjon om skadde i trafikken, og dette fortauet er et godt tiltak for å nå dette målet. I utgangspunktet er det dette et lite prosjekt, men det er en del av et stort prosjekt. Tar vi med skolen så har vi investert 500 millioner kroner på Leknes. Jeg er vil også skryte av Statens vegvesen og Vestvågøy kommune for et godt og konstruktivt samarbeid, sa Bentsen før han klippet over flaggbåndet som markerte at fortauet var åpnet for trafikk.

Etter åpningen inviterte Statens vegvesen elever og andre frammøtte på pølsefest.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken