Alle skoleelevene i kommunen får hver sin refleks av Jarl

REFLEKS: Jarl E. Jakobsen i NAF Lofoten stiller opp med 1000 reflekser slik at alle skolelevene i 1. til 7. klasse  i Vestvågøy får hver sin refleksbrikke.

REFLEKS: Jarl E. Jakobsen i NAF Lofoten stiller opp med 1000 reflekser slik at alle skolelevene i 1. til 7. klasse i Vestvågøy får hver sin refleksbrikke. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

NAF Lofoten vil sørge for at alle elevene i 1. til 7. klasse i Vestvågøy får hver sin refleks.

DEL

For en uke siden gikk Vestvågøy kommune ut med at de hadde fått mange klager på manglende bruk av refleks. Dette gjaldt spesielt skoleelever. De opplyste at de ville besøke skolene og forklare viktigheten av bruken av refleks.

1000 reflekser

Jarl E. Jakobsen i NAF Lofoten leste saken i Lofotposten og tok straks kontakt med Vestvågøy kommune.
– Vi i NAF Lofoten har hvert eneste år delt ut mange refleksbrikker og refleksvester. Noen år er det en skole som får, andre år to-tre skoler. I år har vi delt ut refleksvester til en barnehage. Når jeg så saken i Lofotposten tok jeg kontakt med kommunen og sa at vi kunne gi refleksbrikker til alle elevene i 1. til 7. klasse i Vestvågøy. Det blir vel 1000 refleksbrikker, sier Jakobsen som er klar på at refleksbrikkene må brukes.
– For noen år siden var vi med en skolebuss og delte ut refleks til alle skoleelevene som var med. Etter to dager kunne bussjåføren fortelle at da var det ingen som brukte refleksbrikken. Jeg vil oppfordre foreldrene til å påse at ungene bruker refleks. En refleksbrikke som henger i høyde med leggen har en synlighet på 200–300 meter, og er en god livsforsikring, slår Jakobsen fast.

Alle får

Bernhard Rottem, som er fagansvarlig vei og trafikksikkerhet i Vestvågøy kommune, er veldig glad for initiativet fra NAF Lofoten.
-Det er veldig positivt at NAF bidrar med refleksbrikker til alle skoleelevene. Det vil bli delt ut ca. 1000 refleksbrikker i denne omgang, også Opdøl og Eltoft Montessori skole vil få refleksbrikker til sine elever. Kommunen skal i samarbeid med politiet, Trafikkskolen Leknes og NAF, gjennomføre besøk av klassetrinn 1–7 på skolene Ballstad, Buksnes, Leknes, Fygle, Bøstad og Stamsund med temaet refleks i uke 49 og 50. opplyser Rottem.

Han skryter at et godt samarbeid om trafikksikkerhet.
-Vestvågøy kommune opplever samarbeidet med politi, Trafikkskolen Leknes og NAF som veldig positivt. Dette trafikksikkerhetstiltaket skal bli faste aktiviteter som kommunen skal gjennomføre hvert år. Kommunen vil revidere kommunens trafikksikkerhetsplan, der forebyggende arbeide vil være viktig, slår han fast.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken