Alvorlig trafikkulykke ved Torvdalshalsen

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

To mindreårige barn ble tatt ut av personbilen av brannfolk og kjørt med ambulanse til sykehus, mens den kvinnelige sjåføren ble erklært død av lege på stedet.

DEL

En kvinne i 40-årene fra Lofoten mistet livet i et kraftig frontalt sammenstøt mellom et vogntog og en personbil på Vestvågøy torsdag ettermiddag. Årsaken til dødsulykken er ikke avklart, og blir etterforsket av Vest-Lofoten Lensmannskontor.

-Sjåføren omkom i ulykken og to barn ble sendt til sykehus med ambulanse. Barna har forholdsvis mindre fysiske skader. Vi har varslet kommunalt kriseteam, da personene i personbilen kommer fra Lofoten. I tillegg er Vegvesenet varslet og det er nå omkjøring via Valberg. E10 vil bli stengt i minst en time, opplyser innsatsleder Ruben Evjen i politiet til Lofotposten tidlig i ettermiddag.

De to sjåførene i henholdsvis vogntoget og i varebilen er kommet fra ulykken uten fysiske skader.

Vogntoget kjørte østover på E10 og personbilen var på vei mot Leknes.

I følge politiet har varebilen kjørt inn i vogntoget etter at kollisjonen hadde skjedd.  

Personbilen som havnet utenfor veien og ned i grøfta er ille tilredt. Vrakdelene er spredt rundt ulykkesstedet i stort område på omlag 50 meters radius.

Politiet opplyser videre at førerkortet til trailersjåføren er rutinemessig beslaglagt i følge § 3 i veitrafikkloven.

I følge Lofotpostens journalist på stedet har ulykken skjedd like ved avkjøringen til Langvågen, som ligger nede ved vannet før man kjører opp Torvdalshalsen på vei til Leknes.

Det var like etter klokken halv to at politi, ambulanse og brannvesen rykket ut til ulykken.

Til og begynne med var det uklart hvor stort omfang ulykken hadde. Politiet kunne ikke si noe, men klokken 14.00 meldte politiet at lege på stedet hadde erklært sjåføren død.

E10 var stengt for all trafikk fram til klokken 20.00. Nå er det fri ferdsel.

Havarigruppen til Statens vegvesen er på tur til ulykkesstedet for å gjøre sine undersøkelser.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken