Mandag startet Personskadeforbundet LTN en landsomfattende aksjon. Målet er å øke sikkerheten langs veiene.

LTN peker på bruk av mobiltelefoner i trafikken er blitt et økende problem i trafikken de siste årene. Telefonene brukes ikke bare av sjåfører mens de kjører bil.

Bekymret

LTN opplyser at de siste årene har mobilen i økende grad blitt brukt til å bilder ved et ulykkessted – i stedet for å hjelpe til.

– Personskadeforbundet LTN er en interesseorganisasjon som i over 30 år har jobbet for dem som blir skadet i ulykker. Vi har den senere tiden sett en skremmende utvikling der personer i forbindelse med en ulykke er mer opptatt av å ta bilder av det som har skjedd enn å ta ansvar. Motivasjonen bak kampanjen er et ønske om å flytte noe av fokuset over til de menneskelige sidene etter en ulykke. Trafikkuhell er ikke tivoli, glanekøer og show, det handler enkeltmennesker og det ansvaret vi som samfunnsborgere har, sier kampanjeansvarlig Steen Linde i Personskadeforbundet LTN.

Lokal markering

Torsdag 31. mai markerer Personskadeforbundet LTN Lofoten aksjonen med stand på Lofotsenteret.

– Vi ser samme utviklingen i Lofoten der folk ser ut til å være med opptatt av å ta bilder ved en ulykke eller å hjelpe til. Bildene legges rett ut på sosiale medier. Vi mener det er det er for ille at pårørende får vite det der først, sier Leif Helge Hansen som er leder i Personskadeforbundet LTN Lofoten.

Han og flere andre fra lokallaget stiller på stand på Lofotsenteret 31. mai.

– På standen får de som ønsker det mer informasjon om kampanjen, og om det arbeidet lokallaget gjør. I forbindelse med kampanje har vi fått laget en førstehjelpspakke som vi deler ut gratis så lenge beholdningen rekker. Kampanjeparolen er: Jeg tar ansvar – derfor støtter jeg Personskadeforbundet LTN, sier Leif Helge Hansen.