Rett etter midnatt, natt til tirsdag  fikk politiet melding fra beboere i Vestfjordgata i Svolvær om at en bil hadde kommet i stor fart og krasjet inn i en annen bil som sto parkert.
- Vitner forteller at bilen dundret inn i den parkerte bilen og ingen av bilene var kjørbare etter krasjen. Bilen som sto parkert ble flyttet to meter og det forteller om svært høy hastighet, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Nordland politidistrikt.
 

 Løp fra stedet
Han forteller at vitner så sjåførern hoppe ut av bilen og løpe fra stedet.
- Føreren stakk fra stedet. En stor rose i frontruta på førersiden gjør at vi frykter at fører er skadet og trenger legehjelp. Dersom noen har informasjon om fører ring 02800, sie Bo Nilsson.

Bilen var stjålet

Operasjonslederen forteller at de kort tid etter hendelsen får beskjed om at bilen, en Audi, var blitt stjålet i Svolvær.
- Eieren av bilen kom selv til stedet og fortalte dette til patruljen. Vi har en god beskrivelse av sjåføren og har sikret flere spor. Han er bosatt i Vågan. I løpet av natten har vi jobbet mye med denne saken, mest på grunn av at vi frykter at sjåføren er skadet. Så langt er vi ikke kommet i mål, men er svært interesert i observasjoner fra publikum, sier Ivar Bo Nilsson til Lofotposten klokken 06.30 tirsdag morgen.

Bo Nilsson er klar på at bileier ikke er mistenkt i saken.