Vogntog kjørte av veien: Endte i fjæresteinene

Lastebilen har kjørt ut i retning Svolvær.

Lastebilen har kjørt ut i retning Svolvær. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Nødetatene rykket like før klokka 18 ut til E10 ved Budalsneset i Vågan kommune etter melding om at en lastebil eller trailer har kjørt av veien og ligger halvveis i sjøen.

Semitraileren fra Baltikum var på tur vestover fra Lofast mot Svolvær da ulykken skjedde.

Over 100 meter med autovern har vogntoget revet med seg i utforkjøringa. før ferden endte i fjæresteinene for det utenlandske vogntoget.


Vogntoget endte ferden med bakenden ned i vannet.

Vogntoget endte ferden med bakenden ned i vannet.


- Sjåføren er tatt med på legevakta for sjekk. Det er glatt, og ikke et sandkorn på veien. Vi venter på bergingsbil, sier innsatsleder Tommy Olufsen i Vågan brannvesen.

- Det er sleipt føre på veien, rapporterer vår journalist Therese E. Helberg fra stedet.

Trafikken dirigeres forbi stedet.

Operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, Fred Leirvik forteller at jobben med å få traileren opp av skråninga mot havet, blir utsatt til i morgen.

- Jobben med å få vogntoget opp blir gjort i morgen. Det trengs en stor kran og to store bergingsbiler for å få det til. Nå er det flo, og mørkt på stedet.

Leirvik sier at politiet vil intervjue sjåføren.

- Vi skal ha intervju med sjåføren for å finne ut hva som har skjedd. Det ser ut til at vi er nødt til å ha tolk til den jobben, da han snakker dårlig engelsk, sier Leirvik, som understreker at politiet vil kontrollere dekkene på vogntoget, når det er heist opp av fjæresteinene.


Artikkeltags