– Hadde ikke hesten galoppert så tror jeg vi hadde vunnet

Sigmund Jakobsen er fornøyd med at de to hestene hans kjørte inn 11.000 i helga. Her er han sammen med Svart Jo som han trener, men ikke kjørte i helga.

Sigmund Jakobsen er fornøyd med at de to hestene hans kjørte inn 11.000 i helga. Her er han sammen med Svart Jo som han trener, men ikke kjørte i helga. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sigmund Jakobsen hadde to hester til start i lørdagens V65 løp i Harstad. Begge stilte i samme løp, men en galopp ødela seierssjansene.

DEL

Fire hester fra Lofoten tok lørdag turen til Harstad for å delta i V65 løpene på Harstad travpark.
Sigmund Jakobsen fra Leknes eier Komnes Kristin og Tyrkisk Pepper og de startet i samme løp. Sigmund valgte å kjøre Tyrkisk Pepper, mens Hans Christian Holm satt bak Komnes Kristin.

-Galoppen ødela

Komnes Kristin fikk teten, med stallkameraten i ryggen. Slik var stillingen helt inn i siste sving.
– Jeg hadde aldri kjent Tyrkisk Pepper så god som på lørdag og jeg lå rolig i ryggen på Komnes Kristin. Da jeg skulle angripe ble det i trangeste laget og hesten min traff sulkyhjulet. Dermed kom galoppen. Uten den så tror jeg vi hadde vunnet, forteller Sigmund.

Komnes Kristin ledet nesten hele veien, men ble spurtslått av to hester.
– Hun var god, og jeg tror ikke kusken var klar over at de andre kom så fort. Uansett så er jeg fornøyd med tredjeplassen, sier Sigmund som endte på femteplass med Tyrkisk Pepper.
– Til sammen så tjente hestene mine 11.000 kroner og det er jeg storfornøyd med, slår han fast.

2. plass til Svart Jo

Han sier begge hestene hans blir å starte i Harstad om fjorten dager.
– Når hestene er i så god form er det bare å peise på. Det blir vel ett løp i desember og så får de løpsfri en stund, sier travkusken og hesteeieren.

Sigmund Jakobsen kjørte Scott Odin, som eies av Karl Helge Johansen fra Leknes inn til en femteplass som var verdt 3000 kroner.
Han trener Svart Jo som ble nummer to. Hesten eies av Jorunn Jakobsen fra Leknes som fikk åtte tusen for andreplassen.
– Scott Odin gjorde et godt løp, men klarte ikke å følge de beste på slutten. Svart Jo er en herlig hest som ikke slutter med å overraske. Han ble tross alt bare slått av Myrfaksen som er en av Norges beste hester, sier Sigmund som kjørte Harstad-hesten, Grøtte Odin, inn til en andreplass.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags