Gå til sidens hovedinnhold

Sigmund (22) kjørte inn 38.500 kroner: – Nå ser det endelig ut til å ha løsnet

Artikkelen er over 2 år gammel

Travkusk Sigmund Jakobsen hadde et fantastisk fjorår, men året i år har vært dårligere. Lørdag løsnet det skikkelig for travkusken, som nå gleder seg til løpene på hjemmebane førstkommende lørdag.

Sigmund Jakobsen fra Leknes tok lisensen som travkusk i 2016, og fikk et fantastisk 2017. Da kjørte han inn over en halv million til hesteeierne. Han fikk også drømmen om å kjøre løp på Bjerke oppfylt.

Så langt i 2018 har det gått mye tråere. Fram til sist lørdag hadde han bare en seier, men på lørdag så løsnet det skikkelig.

Løsnet

Han kjørte syv løp på Harstad travpark med en første, en andre, en tredje, en fjerde og to femteplasser som fasit.

– Endelig løsnet det for meg. Fram til nå har det vært mye stang ut, og derfor var det ekstra artig å få det så godt til, sier travkusken som til sammen kjørte inn 38.500 kroner. Som amatør får han ikke prosenter av innkjørte penger.

Han kjørte tre hester fra Lofoten. Komnes Kristin eier han selv, og det endte med fjerdeplass. Med Easy Power EM, som eies av Cathrine Olsen ble det en tredje plass. Tyrkisk Pepper endte med en andreplass.

– Pepper er det kjæresten min, Ingeborg, som eier og trener. Han var kanonfin og det lover godt fram mot helgen, sier Sigmund og tenker med det på lørdagens Lofottravet på Lofoten travpark.

– Det er alltid noe eget å kjøre her hjemme. Det er god stemning, og det blir artige løp. Jeg gleder meg veldig, sier travkusken.

-Håper på mye folk

Andre pinsedag var på banen med Svart Jo.

– Det er en hedershest som jeg gleder meg til å kjøre. Jeg skal også kjøre Tyrkisk Pepper. Jeg var ikke helt fornøyd med Komnes Kristin på lørdag. Hun ska sjekkes opp, og kommer kun til start hvis hun er helt i orden, forteller travkusken som også prøvde seg som montérytter. Etter vel en rude på ryggen til Scott Odin ga han seg.

– Jeg fatter ikke at de klarer å ri to runder. Jeg er helt knust, og jeg blir ikke å satse på monte, slår han fast.

Lørdag er det ventet mange tilreisende hester, i tillegg til de lokale hestene.

– Jeg gleder meg, og håper på mye folk, sier Sigmund Jakobsen som har flere seierssjanser lørdag.

Les også: Fikk oppfylt drømmen og tok attpåtil en solid andreplass: – En opplevelse jeg har med meg resten av livet!

Kommentarer til denne saken