- Ja, jeg har flyttet til Harstad, men jeg står fortsatt i Lofoten Travlag, og Lofoten Travpark er hjemmebanen min. Jeg er og vil forbli lofotværing, ikke harstadværing, åpner Sigmund som var travelt opptatt med løpsforberedelsene da vi slo av en prat med han.

Enklere og billigere

- Det er enklere og billigere å bo i Harstad enn på Leknes når jeg driver med hest på det nivået som jeg gjør. Det gjelder trening, konkurranser, transport og utviklingsmuligheter, for å nevne noe, fortsatte 23-åringen før han kastet seg inn i første løp, et kaldblodsløp hvor han kusket Romhus Gulle, eid av Gro Sølvi Sjåvoll.

Det endte med en andreplass, bak Hovtun Faks, kusket av Viktoria Åsheim, eid av Ernst Olsen fra Gimsøy.

I andre løp kusket Sigmund Svart Jo, eid av Jorund Jacobsen. Det endte med en femteplass.

Artig uansett

- En andreplass i første løp hvor tre ekvipasjer deltok, og en femte og sisteplass i andre løp. Uansett plasseringer er det artig å delta i travløp hjemme i Lofoten, det var en fin travdag i Lofoten Travpark i dag, melder Sigmund som ble kåret til «Årets ildsjel» i Lofoten Travlag i 2018.

«Sigmund er en ung, fremadstormende utøver innen travsporten. Hans utvikling som kusk blir lagt merke til over det ganske land. Han er en flott ambassadør for Lofoten Travlag og viser trass sin unge alder at han er å regne med blant toppene.» Sa juryen i sin begrunnelse.

De fire neste løpene

De fire neste løpene i Lofoten Travpark lørdag endte slik:

Andre løp, et kaldblodsløp, ble vunnet av Grøtte Odin/Mats Gunnar Ringberg.

Tredje løp, et varmblodsløp, ble vunnet av Netanica/Stian Pettersen.

Fjerde løp, et montéløp, ble vunnet av Korli Eld/Ingeborg Kristiansen, eid av Ernst Olsen.

Femte løp, et montéløp, ble vunnet av Scott Odin/Camilla Sivertsen, eid av Karl Helge Johansen fra Leknes.

To seire

Ernst Olsen fra Gimsøy stakk av med to seire. Ingeborg Kristiansen kusket inn til seier i ett løp og en andreplass i et annet – med Girl Power, eid av Sigmund Jakobsen.

Kun 21 ekvipasjer, fordelt på fem løp, var på plass da vårens lokalløp i Lofoten Travpark gikk av stabelen.

- Det kommer til å være langt flere deltakere på plass når høstløpet går av stabelen, sier Odd Geir Olsen, leder i Lofoten Travlag, som er fornøyd med avviklingen av lørdagens travløp i Lofoten Travpark.