Gå til sidens hovedinnhold

Tre av fire sa ja til lønnsoppgjøret- foreløpig ingen tatt ut i streik i Lofoten

Fagforbundet hadde varslet at 50 ansatte i Vågan kommune og Vågan Eiendom KF ville fra 27. mai bli tatt ut i streik hvis ikke partene ble enige i meglingen om årets lønnsoppgjør for kommunene. Partene var KS og LO kommune, YS kommune, Akademikerne og Unio.

Torsdag kan 50 personer i Vågan være i streik – nå varsles det også uttak i Vestvågøy

Etter fem timers megling på overtid ble det klart at KS og tre av de fire forhandlingssammenslutningene godtok forslaget fra Riksmekleren.

Unio valgte imidlertid å si nei, og streik for 7.390 av deres medlemmer i kommuner og fylker er dermed et faktum fra torsdag.

Unio er Norges største hovedorganisasjon for arbeidstakere med høyere utdanning. De har forhåndsvarslet har på at de tar 7388 medlemmer i streik dersom de ikke skulle komme til enighet. Ingen av Unios medlemmer i Lofoten er foreløpig tatt ut i streik.

- LO kommune, YS kommune, Akademikerne og KS er blitt enige om en avtale med en ramme på 2,8 prosent. Det vil gi ansatte et lønnstillegg på mellom 10.000 og 22.000 kroner. I tillegg er det lagt inn penger til en lokal pott på én prosent som kan gi et raust tillegg på toppen av dette. De lokale forhandlingene kan blant annet benyttes til å beholde, utvikle og rekruttere, motivere til kompetanseutvikling og sikre likelønn, heter det i en pressemelding fra KS.

Kommentarer til denne saken