Tre-fire kunstnere inviteres til å smykke ut Meieriet

UTSMYKNING: Meieriet kultursenter skal få utsmykket fasade.

UTSMYKNING: Meieriet kultursenter skal få utsmykket fasade.

DEL

Tre-fire kunstnere vi bli invitert til å delta i en lukket konkurranse om utsmykningen av Meieriet kultursenter på Leknes. Det opplyste leder for arbeidsgruppa for utsmykningen, Trygve Luktvasslimo, da han orienterte kommunestyret om videre planer.

I desember i fjor sa formannskapet kontant nei til at Vestvågøy kommune skal bruke en million kroner på utsmykning. Anbefalingen var å bruke totalt to millioner kroner, og søke statlige Kunst i offentlige rom (KORO) og andre eksterne aktører om et tilsvarende beløp.

- Et meget umusikalsk forslag, slo formannskapet fast, og satte grensen for den kommunale andelen på 100.000 kroner. Skal den opprinnelige utsmykningsplanen følges, må kommunen hente inn 1,9 millioner kroner fra KORO og private aktører.

De tre-fire kunstnerne som skal inviteres til å lage forslag om utsmykning, skal også anslå hva det vil koste og levere skisse. En jury skal plukke ut vinneren.

– Vi kan se for oss et redusert budsjett. Vi er innstilt på å tilpasse oss realitetene innenfor rimelighetens grenser, sa Luktvasslimo.

Varaordfører Anne Sand er med i arbeidsgruppen. Sand opplyste at gruppa er i gang med å søke om private bidrag til utsmykningen.

– Det til ta en stund før vi får svar fra KORO så vi har tid til å søke om penger fra andre. Får vi en million fra KORO, må vi hente inn en million kroner fra private om vi skal følge opprinnelig kostnadsplan, sa Sand.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken