Gå til sidens hovedinnhold

Tre irske artister til VÅRONNA på Meieriet

Artikkelen er over 2 år gammel

Meieriet Kultursenter har invitert tre irske artister til å spille på Våronna 27. april.

Meieriet Kultursenter på Leknes har invitert tre irske musikere til sitt nye og egenproduserte årlige arrangement. De tre musikerne skal spille på Våronnas hovedforestilling lørdag 27. april, med kulturskolens egne lærer, skriver Katrine Brattli i en pressemelding for Meieriet Kultursenter.

Våronna arrangeres på Meieriet 25. til 28. april, og er i år inspirert av Irland. I tillegg til hovedforestillingen arrangeres det «Irsk pub», høytlesning på biblioteket og det blir planteverksted for barn.

Meieriet har invitert sanger Simon Morgan, harpist Cormac De Barra og Martin Tourish som spiller trekkspill, til hovedforestillingen.

– Alle disse er fremragende musikere, med høy stjerne både i hjemlandet og internasjonalt, skriver Katrine Brattli i pressemeldingen.

Les også: Meieriet: Kunst på utsiden også

Ekte irsk musikk

Enhetsleder for kultur i Vestvågøy kommune, Richard Brattli, forteller at de gleder seg veldig til arrangementet.

– Jeg tror dette blir en skikkelig festkonsert, og det er veldig dyktige musikere vi har fått invitert. Vi ønsker et irsk uttrykk på konserten, at folk skal få høre bredden av irsk musikk. Det blir et ekte møte med irsk musikk og instrumenter. I tillegg skal noen av våre lokale musikere spille. Vi har for eksempel fått Ken Gøran Mikkelsen til å organisere to nummer for et lokalt kor, sier han.

Det vil være ukjent og kjent musikk, med tekster på nordnorsk og engelsk. Han håper folk ser sin besøkelsestid og ønsker en full sal.

– Det skal også være pubkveld på biblioteket etter konserten. Vi ønsker at folk skal kose seg på en helaften hos oss. Det er bare å booke det inn i kalenderen, sier han.

Alle utøverne har spilt rundt om i verden. Cormac De Barra har spilt harpe til teater i over 20 år, og har gitt ut 10 album. Martin Tourish har spilt i bandet Altan, og har i den sammenheng spilt The Royal Albert Hall.

Den siste av utøverne, Simon Morgan, skal i sommer arrangere «Lofoten Irish Music Raid». I en pressemelding skriver han at irske musikere i august skal reise rundt i Lofoten, både med båt og på land til de forskjellige øyene og spille livemusikk. Turen skal være en revers av vikingenes raid i Irland for mer enn tusen år siden.

Kommentarer til denne saken